Θεσσαλονίκη: Τρεις νοσηλεύτριες στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς» με πλαστά πιστοποιητικά από την Καρδίτσα

Ξεδιπλώνεται το «κουβάρι» με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα.

Διαστάσεις φαίνεται ότι λαμβάνει το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που αποκαλύφθηκε με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά της Καρδίτσας καθώς μόνο στη Θεσσαλονίκη φέρεται να έχουν εντοπιστεί τέσσερα άτομα που πήραν «μαϊμού»-πιστοποιητικά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια διοικητική υπάλληλο στο γραφείο κίνησης του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη αλλά και τρεις νοσηλεύτριες που παραδέχθηκαν ότι πήραν πλαστά πιστοποιητικά από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας. 

Ειδικά, δε, η διοικητική υπάλληλος του «Γ. Γεννηματάς» φέρεται να έχει συγγενική σχέση με την διοικητική υπάλληλο στην Καρδίτσα, η οποία έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της απόλυσης λόγω της παράνομης δράσης της.

Σύμφωνα με το MEGA οι τρεις νοσηλεύτριες που εργάζονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης παραδέχτηκαν το πρωί της Τρίτης στον διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν έχουν εμβολιαστεί και πώς προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες σήμερα θα ξεκινήσει ΕΔΕ και οι τρεις εργαζόμενες του νοσοκομείου θα τεθούν σε αναστολή.

Στην υπόθεση αυτή αναφέρθηκε, μάλιστα, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του για την τροπολογία αυστηροποίησης του πλαισίου για περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών λέγοντας ότι «δυστυχώς, προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί και περιπτώσεις από άλλες ΥΠΕ.

Ενημέρωσα τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ να κάνει την ΕΔΕ και παράλληλα να αναστείλει τα καθήκοντά τους, διότι χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο κάποιοι υγειονομικοί, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι ώστε να μην τεθούν σε αναστολή και αυτό έχει σχέση και με την τροπολογία».

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι ξεκάθαροι. Το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί. Οι υγειονομικοί οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και είναι σεβαστή η επιθυμία τους, επειδή είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία, δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα μέχρι να εμβολιαστούν» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Έρευνες για εμπλεκόμενους και στην Κοζάνη

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο ThessToday τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και στην Κοζάνη, καθώς φέρεται τρεις εργαζόμενοι να μπλέκονται επίσης στο υγειονομικό σκάνδαλο.

«Είναι εύκολο να βρουν τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, γιατί τα ιστορικά που κρατούν οι γιατροί είναι ανυπόγραφα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, συμπληρώνοντας πως η ΕΔΕ στην Καρδίτσα για υπάλληλο που μοίρασε συγγενείς και φίλους 33 ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, έχει ολοκληρωθεί.

Στο μικροσκόπιο ύποπτα πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, ερευνώνται καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για το ενδεχόμενο πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, εισαγόμενων από τη Βουλγαρία.

Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία θεωρούνται ύποπτα και συνεπώς, τίθενται στο «στρόχαστρο» των ελέγχων, εν μέσω του γενικού προβληματισμού που επικρατεί σχετικά με τις διαστάσεις που μπορεί να έχει το φαινόμενο έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ήδη, η διοικητική υπάλληλος που, όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται πίσω από την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα έχει τεθεί πλέον σε αναστολή εργασίας για ένα μήνα. 

Παράλληλα το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ την Πέμπτη στην εισαγγελία Καρδίτσας, που έχει άλλωστε αναλάβει να διενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά από εντολή του Προϊσταμένου Εφετών Λάρισας.

«Μαϊμού» τεστ στη Σαντορίνη

Mια ακόμη υπόθεση που διερευνάται είναι από τη Σαντορίνη. Όπως μεταδίδει το Mega γιατρός στο νοσοκομείο Θήρας, καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της ΠOΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε στην καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας»

epirusblog.gr
5 of 5
Ξεδιπλώνεται το «κουβάρι» με τα  πλαστά πιστοποιητικά  εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα.
Θεσσαλονίκη: Τρεις νοσηλεύτριες στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς» με πλαστά πιστοποιητικά από την Καρδίτσα
epirusblog.gr
5 of 5
Ξεδιπλώνεται το «κουβάρι» με τα  πλαστά πιστοποιητικά  εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα.
κοινωνία 6816549780416877042
item