Γιάννενα: Ξεκινά από την Ανεξαρτησίας το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου

Ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη η υλοποίηση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στη δράση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου η οποία αναμένεται να αναβαθμίσει και να δώσει νέα πνοή στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων.

Τα έργα θα ξεκινήσουν από την οδό Ανεξαρτησίας. Για τον λόγο αυτό και από τις 15 Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση από το ύψος της οδού Αβέρωφ ως την συμβολή της με την οδό Χατζηκώστα.

Το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο 1,8 εκατ. ευρώ ενώ δράσεις θα υλοποιηθούν και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Η περιοχή παρέμβασης είναι το ιστορικό- εμπορικό κέντρο της πόλης που οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Άγιος Νικόλαος) και Ευαγγελίδη.

Οι ενέργειες που περιλαμβάνονται είναι η αναβάθμιση του δικτύου των εμπορικών οδών, με έργα ανάπλασης, νέο αστικό εξοπλισμό και φυτεύσεις, τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων, εγκατάσταση εξοπλισμού πρόσβασης στο διαδίκτυο ενώ περιλαμβάνει και δράσεις για την ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και την υποστήριξη λειτουργίας και προβολής του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα γίνουν στην Ανεξαρτησίας μεταξύ άλλων, θα τροποποιηθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού με σκοπό την μείωση τους υψομετρικής διαφοράς μεταξύ πεζοδρομίων και οδοστρώματος αλλά και την δομή των ποιοτικών χαρακτηριστικών του οδοστρώματος, έτσι ώστε η οδός να γίνει φιλικότερη προς τους χρήστες πεζούς και οδηγούς. θα ανακατασκευασθεί το ιδιαίτερο κυβολιθοστρωτο οδόστρωμα, θα αποκατασταθούν όλα τα κομβικά σημεία στις διασταυρούμενες οδούς (πεζοδρόμοι και μη) εξομαλύνοντας τις υψομετρικές διάφορες και βελτιώνοντας την λειτουργικότητα της κινητικότητας σε όλο το φάσμα της οδού και του δικτύου των οδών που προσαρτάται σε αυτή.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξεκινά από την Ανεξαρτησίας το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3018777692655608077
item