Εκλογικό ντέρμπι στη Γερμανία: Οι αναποφάσιστοι «βγάζουν» τον διάδοχο της Μέρκελ Εκλογικό ντέρμπι στη Γερμανία: Οι αναποφάσιστοι «βγάζουν» τον διάδοχο της Μέρκελ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εκλογικό ντέρμπι στη Γερμανία: Οι αναποφάσιστοι «βγάζουν» τον διάδοχο της Μέρκελ

Σε ντέρμπι εξελίσσονται οι γερμανικές εκλογές της Κυριακής με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες να δίνουν μάχη για την πρώτη θέση και την διαφορά τους να έχει μειωθεί στις τρεις μονάδες.

Χθες και σήμερα, δύο νέες δημοσκοπήσεις σκορπούν χαμόγελα στο επιτελείο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) διαπιστώνοντας ότι τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί. Όλα παίζονται...

Το κόμμα (CDU) κατάφερε να μειώσει την διαφορά με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις τρεις μονάδες και να σκαρφαλώσει στο 22%, σε αντίθεση με τους Σοσιαλδημοκράτες που παραμένουν- αν και στην πρώτη θέση- κολλημένοι στο 25%.

Με την ψαλίδα να κλείνει σημαντικά μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών- Χριστιανοδημοκρατών, δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στους αναποφάσιστους που, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, άγγιξαν σχεδόν το 40%.

Απ΄ότι φαίνεται, αυτοί θα είναι ο ρυθμιστής των ομοσπονδιακών εκλογών στην μετά Μέρκελ εποχή.

Χθες, δόθηκε στη δημοσιότητα δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Insa» για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild» που δείχνει ότι, καθώς πλησιάζει η ώρα της κάλπης - 26 Σεπτεμβρίου- η Χριστιανική Ένωση (CDU- CSU) «τσίμπησε» ποσοστά σκαρφαλώνοντας στο 22% ενώ το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) παραμένει στην πρώτη θέση με ποσοστό 25%.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η σημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των δικτύων RTL- ntv.

Το κόμμα των Πρασίνων (Die Gruene) παραμένει στην τρίτη θέση με ποσοστό 15% στη χθεσινή δημοσκόπηση και 17% στη σημερινή.

Ακολουθούν το κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) με ποσοστό 12% (χθες) και 11% σήμερα.
Και στις δύο δημοσκοπήσεις έπονται το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»(AfD) και το κόμμα της Αριστεράς «Die Linke» τα οποία εισέρχονται στην ομοσπονδιακή βουλή.

Μετά την τρίτη και τελευταία τηλεμαχία της περασμένης Κυριακής με τους υποψηφίους για την Καγκελαρία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι που ανήκουν στη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων, επιλέγουν το στρατόπεδο που θα στηρίξουν.

Και, όπως δείχνουν οι τελευταίες δύο δημοσκοπήσεις, οι αναποφάσιστοι ψηφίζουν Λάσετ...

epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογικό ντέρμπι στη Γερμανία: Οι αναποφάσιστοι «βγάζουν» τον διάδοχο της Μέρκελ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5637690184171272322
Σχόλια
item