Γιάννενα: Στόχος να μην ξαναγίνει κτίριο – φάντασμα το εμβολιαστικό Κέντρο, στους Αμπελόκηπους,

Δεν πρόκειται να σταματήσει την λειτουργία του το Εμβολιαστικό Κέντρο, στους Αμπελόκηπους, στο κτίριο του πρώην Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, παρά τις πληροφορίες που θέλουν mega εμβολιαστικά κέντρα της χώρας να αναστέλλουν την λειτουργία τους, καθώς θα αναλάβουν ρόλο στον εμβολιασμό και οι ιδιώτες γιατροί.

Ωστόσο, από τα Γιάννενα, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας ήταν κατηγορηματικός πως το εμβολιαστικό κέντρο στα Γιάννενα θα συνεχίσει την λειτουργίας του και στην επόμενη φάση της πανδημίας, καθώς δηλαδή αρχίζει και ο εμβολιασμός με την Τρίτη δόση, για συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ο κ. Αρκουμανέα σημείωσε την εξαιρετική, όπως είπε συνεργασία, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, για την αξιοποίηση του κτιρίου, που παρέμεινε σε αχρηστία για 15 περίπου χρόνια.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι πως ο ΕΟΔΥ σχεδιάζει, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την αξιοποίηση του κτιρίου και μετά την περίοδο της πανδημίας. Εξάλλου, η παραχώρηση του κτιρίου προς την περιφέρεια για την λειτουργία του ως εμβολιαστικό κέντρο λήγει στα τέλη Ιουνίου 2022.

Όπως σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας, πριν από 15 περίπου χρόνια, είχαν ανεγερθεί επτά τέτοια περιφερειακά εργαστήρια, από τα οποία λειτουργούν μόνο τα δύο. 

Το πώς θα αξιοποιηθούν θα συζητηθεί μετά την αποκλιμάκωση της πανδημίας, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, διαβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί ξανά. «Θα γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός για να δούμε τι και πως.

Υπάρχουν αιτήματα από διάφορες περιοχές για περιφερειακά εργαστήρια για συγκεκριμένα νοσήματα. Πάντως να κλείσει και να μείνει αναξιοποίητο, αποκλείεται. Δεν θα μας αφήσει και ο κ. περιφερειάρχης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε πως η θετική εξέλιξη της αξιοποίησης του κτιρίου οφείλεται στην θέληση του προέδρου του ΕΟΔΥ και τον ευχαρίστησε γι’ αυτό.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στόχος να μην ξαναγίνει κτίριο – φάντασμα το εμβολιαστικό Κέντρο, στους Αμπελόκηπους,
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2108564988866274720
item