Γιάννενα: Ενισχύεται ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την άνοια

Συνεργασία με το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Νευρολογική Κλινική του Π.Ν.Ι. καθώς και με το Κέντρο Ημέρας Άνοιας – ΕΨΕΠ Ιωαννίνων, θα ξεκινήσει ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του ΟΚΠΑΠΑ, με στόχο την καλύτερη υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός παρέχει στα άτομα με άνοια πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας φροντίδα ώστε να νιώθουν ενσωματωμένοι, με δυνατότητα συμμετοχής, επιλογής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός έχει ασχοληθεί με την αξιολόγηση ενηλίκων που έχουν απευθυνθεί σ’ αυτόν είτε προληπτικά είτε έχοντας διαγνωσμένο πρόβλημα άνοιας, καθώς επίσης και με την ενίσχυση των φροντιστών των ατόμων αυτών που σηκώνουν μεγάλο φορτίο.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν απευθυνθεί στον Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας, τηλεφωνικά για πληροφορίες που αφορούν την λειτουργία του, είναι 375 άτομα, αξιολογήθηκαν 163 άτομα, ενώ παραπομπή για συνεδρίες με ψυχολόγο πραγματοποιήθηκαν σε 8 άτομα και στους συνοδούς αυτών.

Με αφορμή τον Παγκόσμιο μήνα για την Άνοια, όπως έχει καθιερωθεί ο Σεπτέμβριος, ο ΟΚΠΑΠΑ υπενθυμίζει την λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού, που στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της άνοιας, την υποστήριξη των πασχόντων, την ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους ενώ παράλληλα προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη των φροντιστών των ατόμων με άνοια.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί καθημερινά 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι, στο 2ο ΚΑΠΗ, (Α. Ζίννη 12 – πλησίον Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής). Τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού: 2651023239 και 2651054266.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ενισχύεται ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την άνοια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4225211567659012938
item