Τουρκικά ΜΜΕ για αμυντική συμφωνία: Η Αθήνα στρέφεται όλο και περισσότερο κατά της Τουρκίας Τουρκικά ΜΜΕ για αμυντική συμφωνία: Η Αθήνα στρέφεται όλο και περισσότερο κατά της Τουρκίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουρκικά ΜΜΕ για αμυντική συμφωνία: Η Αθήνα στρέφεται όλο και περισσότερο κατά της Τουρκίας

Εκνευρισμό στην Άγκυρα προκάλεσε η υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις των τουρκικών ΜΜΕ, που μετέδωσαν ως έκτακτη την είδηση.

«Αυτή τη φορά η Γαλλία πούλησε πολεμικά πλοία στην Ελλάδα!», αναφωνεί η Millyet αναφερόμενη στην αγορά τριών φρεγατών Belharra και οψιόν αγοράς μιας ακόμη από την Αθήνα.

Η εφημερίδα στη διαδικτυακή της έκδοση γράφει ότι «η Αθήνα, που στρέφεται ολοένα και περισσότερο κατά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, κατέληξε σε νέα συμφωνία με τη σύμμαχό της, Γαλλία» και αναφέρεται και στην απόκτηση των 24 Rafale από τη χώρα μας, «που έλαβε τη μεγαλύτερη στήριξη από Γαλλία και ΗΠΑ στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου».

Ενώ το δίκτυο TRT αναφέρει ότι η Ελλάδα αγοράζει τρεις φρεγάτες από τη Γαλλία


επισημαίνοντας στο άρθρο ότι η χώρα μας επιταχύνει με τις υπογραφές του Κυριάκου Μητσοτάκη την κούρσα των εξοπλισμών με σοβαρά βήματα για την αγορά πολεμικών πλοίων, μαχητικών, εκσυγχρονισμό των F-16, προμήθεια τορπιλών για τα ελληνικά υποβρύχια.

Για τον ενημερωτικό ιστότοπο Haber3 «Ο φόβος της Ελλάδας για την Τουρκία έχει κόστος».Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «η Ελλάδα που αντιμετωπίζει στρατιωτικά την Τουρκία τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο αγόρασε φρεγάτες καταβάλλοντας τρία δις. Ευρώ στη Γαλλία».

Τα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ, που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις κινήσεις της Ελλάδας αναφορικά με τα εξοπλιστικά της προγράμματα, εστιάζουν στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Μακρόν και του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «ιστορικής μέρας» στις ελληνο-γαλλικές σχέσεις, με τη Yeni Safak να σχολιάζει με ειρωνική διάθεση: «Ο Μακρόν θα προστατεύει τους γείτονες», αναφερόμενη στο αμυντικό σύμφωνο Ελλάδας – Γαλλίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκικά ΜΜΕ για αμυντική συμφωνία: Η Αθήνα στρέφεται όλο και περισσότερο κατά της Τουρκίας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4524326196626320743
Σχόλια
item