Γιάννενα: Σε δόσεις η γνωμοδότηση για τις νέες άδειες των πλωτών

Σε αποσφράγιση των φακέλων που κατατέθηκαν για τη χορήγηση δύο νέων αδειών σε πλωτά στη λίμνη Παμβώτιδα, προχώρησαν το πρωί τα μέλη της Επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό και απαρτίζεται από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αρκετούς μήνες μετά την κατάθεση των αιτήσεων ενδιαφέροντος και δικαιολογητικών, στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης που είχε λάβει το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, η Επιτροπή συνεδρίασε, σε μια διαδικασία περισσότερο τυπική, παρά ουσιαστική, σε πρώτη φάση.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη, θα ακολουθήσει μοριοδότηση, με βάση τα κριτήρια της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, και γνωμοδότηση προς το περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την απόφαση σε ποιους θα χορηγηθούν οι δύο άδειες.

«Θα είναι η καλύτερη δυνατή λύση και για την πόλη και για τη λίμνη», σημείωσε ο κ. Γοργόλης, προσθέτοντας πως αποτελεί ζητούμενο και η ανάπτυξη αλλά και το χαμηλότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Από την άλλη μεριά, η διαδικασία έρχεται πριν την ολοκλήρωση της μελέτης χωροϊκανότητας της λίμνης, η οποία θα καταδείξει τη φέρουσα ικανότητα και αν ο αριθμός των πλωτών που δραστηριοποιούνται ήδη, είναι συμβατός με το οικοσύστημα.

«Η μελέτη είναι απαραίτητο να γίνει, αλλά υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα αιτήματα και η παλαιότερη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για τη χορήγηση των αδειών.

Διοικητικά, πρέπει να τηρήσουμε τη διαδικασία, να χορηγήσουμε τις άδειες που προβλέπονται και μελλοντικά, ανάλογα με τη μελέτη, να κινηθούμε, δηλαδή ή να δωσουμε και άλλες άδειες ή, εφόσον κάποια καταστεί ανενεργή, να μην την ανανεώσουμε», σημείωσε.

Πάντως, μέσω του προγράμματος Elena, είχε πρόσφατα γίνει μια περιγραφή και αξιολόγηση των πλοιαρίων στην λίμνη, μια διαδικασία που σύμφωνα με τον κ. Γοργόλη θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά, ίσως και ετήσια, ώστε να υπάρχει μια συνεχής παρακολούθηση.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε δόσεις η γνωμοδότηση για τις νέες άδειες των πλωτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7133061527672936040
item