Πρέβεζα: Εμβόλια στο … παρά πέντε για το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Άνοδος στον εμβολιασμό των νοσηλευτών/τριων παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν είχαν εμβολιαστεί τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ελευθερία” και σπεύδουν να εμβολιαστούν έστω και με την πρώτη δόση, καθώς από αύριο θα ισχύσει κανονικά το τελεσίγραφο της κυβέρνησης για αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας είναι εμβολιασμένο, ενώ από το ιατρικό προσωπικό ένας μόλις γιατρός δεν θα εμβολιαστεί, ενώ ο αριθμός για το νοσηλευτικό προσωπικό ακόμα δεν έχει  ξεκαθαρίσει, αφού αυτή τη στιγμή γίνονται εμβολιασμοί.  Ωστόσο, το νούμερο όπως όλα δείχνουν θα είναι μονοψήφιο.

Συνολικά στο ΕΣΥ τα ποσοστά των γιατρών που έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό είναι υψηλά και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες εκτιμώνται κοντά στο 91% στο δημόσιο τομέα, είναι όμως χαμηλότερα στο νοσηλευτικό προσωπικό (περίπου στο 80%), όπως και στο διοικητικό προσωπικό, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΠΟΕΔΗΝ οκτώ με δέκα χιλιάδες υπολογίζονται οι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό θα βγουν τελικά σε αναστολή εργασίας.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας με ανακοίνωση του είχε ταχθεί υπέρ του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού και κατά της υποχρεωτικότητας.

«Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας συνάδελφος», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας και ταυτόχρονα καλεί σε αποχή από το καθήκον της επίδειξης ή κατάθεσης (ή όποιου άλλου τρόπου επιλέγουν οι διοικήσεις) του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τους συναδέλφους και, επιπλέον, από το καθήκον της συλλογής των εν λόγω πιστοποιητικών ή της συλλογής στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό του προσωπικού από τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων οποιουδήποτε επιπέδου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «στο ΕΣΥ των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων δεν περισσεύει κανένας! Λέμε “ναι” στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, λέμε όχι στον κοινωνικό αυτοματισμό, στον διχασμό των εργαζομένων και τις τιμωρητικές απολύσεις».

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εμβόλια στο … παρά πέντε για το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1866744646743846394
item