Σεισμός στην Κρήτη: Συνεχίζουν να ψάχνουν για εγκλωβισμένους - Χωρίς τηλέφωνο πολλά χωριά

Σεισμός στην Κρήτη: Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για εγκλωβισμένους, καθώς υπάρχουν πολλά απομακρυσμένα χωριά στα οποία συνεχίζεται η έρευνα.


Ξεπέρασαν τις 1.000 οι κλήσεις που δέχθηκε η πυροσβεστική στην Κρήτη από κόσμο που χρειαζόταν βοήθεια μετά τον σεισμό.

Όσον αφορά τους απεγκλωβισμούς, η συνδρομή της χρειάστηκε για τον άτυχο εργάτη που καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας, ενώ αναφορικά με τους τραυματίες δεν χρειάστηκε κάποιος απεγκλωβισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματίες είναι 11, εκ των οποίων οι 2 έχουν τραυματιστεί πιο σοβαρά και φέρουν κατάγματα σε διάφορα σημεία τους σώματός τους. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για εγκλωβισμένους, καθώς υπάρχουν πολλά απομακρυσμένα χωριά στα οποία συνεχίζεται η έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ακόμα ένας «πονοκέφαλος» για τις Αρχές λόγω του γεγονότος ότι σε διάφορα χωριά έχει... πέσει το δίκτυο τηλεπικοινωνιών με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι κάτοικοι να καλέσουν σε βοήθεια, σε περίπτωση που τη χρειάζονται.

Στις 12 το μεσημέρι έφτασε το πρώτο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και συγκεκριμένα οκτώ ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες από τη Σάμο, στις 2 το μεσημέρι θα φτάσει η Α ΕΜΑΚ με 15 πυροσβέστες και σκύλους από την Αθήνα και στις 2:30 θα φτάσει η Β ΕΜΑΚ, επίσης με 15 πυροσβέστες και διασωστικούς σκύλους.

Τέλος έχει επιστρατευτεί ελικόπτερο που συνδιαχειρίζεται το λιμενικό και η πολεμική αεροπορία, το οποίο συνδράμει στον συντονισμό των επιχειρήσεων. Σε αυτό επιβαίνει και αξιωματικός της πυροσβεστικής, ο οποίος ενημερώνει το Ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων.


epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός στην Κρήτη: Συνεχίζουν να ψάχνουν για εγκλωβισμένους - Χωρίς τηλέφωνο πολλά χωριά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 189134773798235437
item