6 στάσεις του σώματος που δίνουν τη λάθος εντύπωση

H γλώσσα του σώματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην εικόνα που δείχνουμε στους γύρω μας. Υπάρχουν θετικές στάσεις, που προδίδουν κάτι καλό και θετικό για εμάς, αλλά και αρνητικές, που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Αν θέλεις οι κινήσεις σου να στέλνουν τα σωστά μηνύματα στους γύρω σου και να δημιουργήσεις μια ευχάριστη, αλλά και αντιπροσωπευτική για εσένα εικόνα, φρόντισε να αποφύγεις τις παρακάτω 6 κινήσεις, που ομολογουμένως δίνουν τη λάθος εντύπωση.

1. Κάθεσαι πολύ… αραχτή

To να κάθεσαι τόσο άνετη (έως ξαπλωμένη) μπορεί να δώσει λάθος εντυπώσεις. Προδίδει χαμηλή αυτοπεποίθηση ενώ σε κάνει να φαίνεσαι τεμπέλα. Μην επιτρέπεις στο σώμα σου να δίνει μια λάθος εντύπωση για την προσωπικότητά σου, αλλά αντιθέτως, προτίμησε μια θέση που να δείχνει ενέργεια και αυτοπεποίθηση.

2. Σταυρώνεις τα χέρια ή τα πόδια σου

Με το να σταυρώνεις τα χέρια ή τα πόδια σου δείχνεις «κλειστή» προς τα άτομα γύρω σου, πράγμα που «σκοτώνει» τις σχέσεις σου, επαγγελματικές, φιλικές ή ερωτικές. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να θεωρηθεί σημάδι άμυνας και επιθετικότητας.

3. Στέκεσαι πολύ κοντά στον απέναντί σου

Απόφυγε να στέκεσαι πολύ κοντά στους φίλους, τον συνάδελφό σας ή τον προϊστάμενό σου, καθώς αυτό σημαίνει ότι προσπαθείς να καταλάβεις τον οικείο χώρο τους και τους κάνει να αισθάνονται άβολα, ανήσυχοι και απειλητικοί. Σεβάσου το private zone του απέναντί σου και μην τον πλησιάζεις σε απόσταση… αναπνοής.

4. Κοιτάς αλλού ενώ μιλάς με κάποιον

Σταμάτα να τσεκάρεις το κινητό σου ή να βλέπεις το ρολόι σου όταν κάποιος σου μιλά εξηγώντας σου κάτι. Μια τέτοια συμπεριφορά προδίδει πως βαρέθηκες και έχεις χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη συζήτηση, αλλά και πως δεν εκτιμάς την προσπάθεια επικοινωνίας του άλλου μαζί σου.

5. Αγγίζεις το πρόσωπό σου

Σιγουρέψου πως δεν αγγίζεις ασυναίσθητα το πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να δώσει την εντύπωση πως βαριέσαι ή ακόμα και πως λες ψέματα.

6. Μεταφέρεις το βάρος του σώματός σου από το ένα πόδι στο άλλο

Mην μεταφέρεις το βάρος σου από το ένα πόδι σου στο άλλο, αφού μια τέτοια κίνηση συμβολίζει άγχος και απογοήτευση. Είναι σαν να κρύβεις κάτι ή να έχεις την ανάγκη να παραιτηθείς από τη συζήτηση.


epirusblog.gr
5 of 5
6 στάσεις του σώματος που δίνουν τη λάθος εντύπωση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7284235636139673160
item