6 επικίνδυνα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις σε μια νέα σχέση

Μια από τις δυσκολίες που έχουν οι νέες σχέσεις είναι ότι πολλές φορές, οι άνθρωποι προβάλουν μια εκδοχή του εαυτού τους που δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα. 

Έτσι, μπορεί να αρχίσεις να βγαίνεις με κάποιον που σου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση και πιστεύεις ότι είναι το ιδανικό ταίρι για εσένα, και μερικούς μήνες αργότερα να ανακαλύψεις πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Παρακάτω, θα βρεις τα 7 σημαντικά και επικίνδυνα σημάδια που πρέπει να προσέξεις.

1. Αν έχει φίλους που δε συμπαθείς, τα νέα μάλλον δεν είναι καλά. Σίγουρα το κάθε άτομο είναι διαφορετικό, και ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου δεν συμπίπτει απόλυτα με το χαρακτήρα κάποιου άλλου, ακόμα κι όταν πρόκειται για καλούς φίλους. \

Η αλήθεια όμως είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι είναι τα “προϊόντα” του συνδυασμού των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνούν τον περισσότερο χρόνο τους. Θα έχεις παρατηρήσει και εσύ πως όσο περισσότερο χρόνο περνάς με κάποιον ή κάποια, τόσο περισσότερο η συμπεριφορά σας αρχίζει να μοιάζει. 

Αν ο σύντροφος σου έχει φίλους που δε συμπαθείς, αλλά πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κάνενα κοινό στοιχείο χαρακτήρα μεταξύ τους, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς: Μήπως όταν είσαστε μαζί κρύβει στοιχεία του χαρακτήρα του, και είναι 100% ο εαυτός του όταν είναι με την παρέα του;

2. Η άσχημη συμπεριφορά σε τρίτους. Αν αναρωτιέσαι πώς θα σου φέρεται όταν η σχέση σας προχωρήσει, όταν δε θα νιώθει πλέον την ανάγκη να σε εντυπωσιάσει και όταν ενδεχομένως τα πράγματα θα δυσκολέψουν, παρατήρησε το πώς φέρεται σε ανθρώπους που μπορεί εκείνος να αισθάνεται πως έχουν χαμηλότερη εξουσία ή που δεν έχει ανάγκη.

Αν παρατηρήσεις πως μιλάει απότομα ή άσχημα σε σερβιτόρους ή σε άτομα που τον εξυπηρετούν, είναι πολύ πιθανό μερικούς μήνες αργότερα να δεχθείς και εσύ την ίδια συμπεριφορά.

3. Πρόσεξε τα μυστικά που σου αποκαλύπτει. Αν κατά τη διάρκεια της συζήτησης σας σου πει “Μη το πεις πουθενά αλλά…”, και συνεχίσει αποκαλύπτοντας το μυστικό κάποιου άλλου, πρόκειται για ένα ξεκάθαρο σημάδι πως έχει προδώσει την εμπιστοσύνη κάποιου, ο οποίος του ζήτησε να κρατήσει κάτι κρυφό. Αναρωτήσου μήπως είσαι εσύ το επόμενο θύμα του.

4. Η εμμονή του με τα social media και την εμφάνιση. Όλοι μας πλέον είμαστε καθημερινοί χρήστες των social media και φαίνεται να έχουμε αναπτύξει μια ανθυγιεινή σχέση με τα κινητά μας. 

Αυτό που όμως αξίζει να θυμάσαι, είναι πως όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύει στο να δημιουργεί τη διαδικτυακή του περσόνα και στο να αναπτύσσει το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο λιγότερο χρόνο θα περνάει προσπαθώντας να εξελίσσει τον εαυτό του και το χαρακτήρα του. 

Αν λοιπόν παρατηρείς πως έχετε πολύ διαφορετική διαχείρηση στα προφίλ σας, είναι πολύ πιθανό να έχετε διαφορετικές αξίες και στη ζωή.

5. Έχει χαλάσει τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους του. Πολλές γυναίκες, όταν ακούν πως ο άντρας που τους ενδιαφέρει έχει περάσει δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις ή πως έχει πληγωθεί και προδοθεί από φίλους του, πέφτουν στην παγίδα της “σωτηρίας”, πιστεύοντας πως θα καταφέρουν να τον θεραπεύσουν ψυχολογικά. 

Μήπως όμως στην πραγματικότητα εκείνος που φταίει είναι ο σύντροφος σου; Μήπως η πραγματική ιστορία διαφέρει και παίζει το θύμα;

6. Κατηγορεί τις πρώην του και ποτέ τον εαυτό του. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άντρες αρνούνται να μιλήσουν για τις παλιές τους σχέσεις. 

Αν όμως έχεις ακούσει τις ιστορίες για τις πρώην συντρόφους του, τις κατηγορεί για τα πάντα, και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τίποτα, είναι ένα πολύ κακό σημάδι. 

Μάλλον σημάινει πως δε μπορεί να κάνει αυτοκριτική, μπαίνει συνεχώς στη θέση του θύματος και πιθανότατα θα το κάνει και με εσένα.

ΠΗΓΗ

epirusblog.gr
5 of 5
6 επικίνδυνα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις σε μια νέα σχέση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9111182128990776474
item