5 πρωινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να νιώθεις ικανοποιημένη στο τέλος της μέρας

Μήπως ακύρωσες για ακόμα μια φορά την προπόνησή σου σήμερα το πρωί; Δηλώνουμε και εμείς ένοχες.

Για αυτό και ψάξαμε όλες εκείνες τις πρωινές συνήθειες που θα σε κάνουν να νιώθεις απόλυτα ικανοποιημένη στο τέλος της μέρας. Τη στιγμή που θα γυρίσεις από τη δουλειά και θα μπεις στις άνετες, ριγέ πιτζάμες σου.

φτιάξε μια to-do λίστα
Αντί να περιμένεις να φτάσεις στη δουλειά και να κάνεις τη λίστα και το πρόγραμμά σου, κάνε το από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις. 

Αφού έχεις γεμίσει την κούπα σου με καφέ. Το να κάνεις πρόγραμμα σε αναγκάζει να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα του πόσο χρόνο έχεις. Αλλά και πόσο από αυτόν θα σου πάρουν τα tasks σου.

ασχολήσου με τους στόχους της διατροφής σου
Είτε ακολουθείς συγκεκριμένη δίαιτα είτε όχι, το να καταναλώσεις την συνιστώμενη ποσότητα φρούτων και λαχανικών είναι ένα βασικό κλειδί για το well-being σου. 

Είναι όμως πολύ δύσκολο το να πακετάρεις αυτά τα τρόφιμα στο ταπεράκι σου και να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά. Ένας εύκολος τρόπος είναι να τα βάλεις και αυτά στη λίστα σου ή να τα έχεις κόψει και βάλει έτοιμα στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.

δούλεψε πάνω σε κάτι που σε παθιάζει
Ίσως να είναι η ζωγραφική, μπορεί και το γράψιμο. Ή ακόμα και η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας. Είτε το αγαπημένο σου χόμπυ είναι δημιουργικό είτε όχι, σίγουρα θα ταλαιπωρηθείς μέχρι να βρεις τον χρόνο να ασχοληθείς με αυτό. 

Ειδικά αν τρέχεις από το ένα meeting στο άλλο ή ανησυχείς για το αν θα προλάβεις να μαγειρέψεις βραδινό. 

Βρες μια φιξ ώρα μέσα στη βδομάδα -ιδανικά κάθε μέρα- για να ασχολείσαι με αυτό το ένα πράγμα που σε παθιάζει. Μπορεί να είναι και το δεύτερο πράγμα που κάνεις το πρωί, μετά την to-do λίστα σου και πριν το ντους.

γέμισε την καθημερινότητά σου με reminders ευγνωμοσύνης
Το να νιώθεις ευγνώμων για όσα έχεις είναι απαραίτητο και λογικά το έχεις κατακτήσει. Σύμφωνα με το Harvard Health, η ευγνωμοσύνη είναι έντονα συνυφασμένη με την ανώτερη ευτυχία. 

Γέμισε την καθημερινότητα σου με πράγματα που σου θυμίζουν όλα εκείνα για τα οποία ευχαριστείς το σύμπαν που τα έφερε στη ζωή σου. Επίσης, φρόντισε να είναι και από τα πρώτα πράγματα που θα βλέπεις κάθε πρωί. 

Για παράδειγμα, κάνε τα γενέθλια του παιδιού σου τον κωδικό του λάπτοπ ή του κινητού σου. Βάλε μια φωτογραφία από μια στιγμή ευτυχίας δικής σου και του κολλητού σου στο κομοδίνο ή στην κουζίνα κοντά στην καφετιέρα.

κάνε γυμναστική με το κατοικίδιό σου
Ξέρουμε καλά πως η γυμναστική -είτε πρωί είτε βράδυ- δεν είναι η ιδέα όλων για τη χαλάρωση. 

Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κάνει καλό στο σώμα και στο μυαλό. Το πρωί, βρες δέκα με δεκαπέντε λεπτά για να περπατήσεις (ή έστω να παίξεις στον κήπο) με τον σκύλο σου. 

Είναι ένας φαν τρόπος να βάλεις τον εαυτό σου σε κίνηση, καθώς και να πάρεις καθαρό αέρα για να συνεχίσεις τη μέρα σου με καθαρό μυαλό. 

Αν είσαι cat person, δοκίμασε να κάνεις λίγη yoga ή stretching όσο ο γάτος σου ξαπλώνει δίπλα στο mat σου. Πριν ακόμα πας στο γραφείο, θα έχεις κάψει τόσες θερμίδες όσες χρειάζεται για να διώξεις τις τύψεις. Ναι, για τις έξτρα πατάτες που έφαγες στο lunch.

ΠΗΓΗ

epirusblog.gr
5 of 5
5 πρωινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να νιώθεις ικανοποιημένη στο τέλος της μέρας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1383867355559962111
item