Γιάννενα: Άνοιξε Χθες Τις Πύλες Του Το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» Στο Πάρκο Λιθαρίτσια.

Με την ορμή της επιτυχίας όλων των φεστιβαλικών εκδηλώσεων στις πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου άνοιξε χθες  τις πύλες του το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στα Γιάννενα στο πάρκο Λιθαρίτσια.

Η προσέλευση της νεολαίας της πόλης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, στοιχείο που δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον για τις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Κομμουνιστικής Νεολαίας.


Το γνώριμο, σε όλους τους φίλους του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», πάρκο Λιθαρίτσια προσάρμοσε τη διάταξη της λειτουργίας των χωρών του για τις ανάγκες τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας.


Φυσικά στο χώρο του Φεστιβάλ και φέτος όπως κάθε χρόνο μαθητές και φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα αντίστοιχα στέκια που λειτούργησαν με μεράκι από τα μέλη της ΚΝΕ.


Ο χώρος όμως που έκλεβε τις εντυπώσεις ήταν αυτός του Κόκκινου Αερόστατου. Με δυο ομάδες για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά οργανώθηκαν δραστηριότητες και άφθονο παιχνίδι.


Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση

Στο πρόγραμμα ξεχώρισε η μεγάλη πολιτική ομιλία από τον Νίκο Αμπατιέλο Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.


Ο Νίκος Αμπατιέλος άνοιξε την ομιλία του με τη διαπίστωση πως και στα Γιάννενα επιβεβαιώνεται η μεγάλη επιτυχία όλων των φεστιβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.


Στη συνέχεια αναφερόμενος στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας έδωσε υπόσχεση ότι τα χιλιάδες μέλη της ΚΝΕ θα δώσουν μάχη να κρατηθούν ανοιχτά σχολεία και σχολές, όμως, την ίδια ώρα θα παλέψουν για ένα καλύτερο σχολείο και Πανεπιστήμιο.


Ξεχωριστή στιγμή της ομιλίας ήταν ο χαιρετισμός της ΚΝΕ σε όλους τους Έλληνες αθλητές για τη συμμετοχή και την επιτυχία τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ονοματίζοντας ενδεικτικά τον Γιαννιώτη Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία Στέφανο Ντούσκο. 

Αμέσως μετά διαπίστωσε με πόσες μεγάλες δυσκολίες προετοιμάστηκαν και αγωνίστηκαν αυτά τα παιδιά από τη διαχρονική εγκατάλειψη τους απ' όλες τις κυβερνήσεις για να τονίσει πως για τη μεγάλη μάζα της νεολαίας ο αθλητισμός είναι άπιαστη υπόθεση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια των μελών της ΚΝΕ μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να λειτουργήσουν τον Πολυχώρο Δημιουργίας ως μια προσπάθεια το ίδιο το κίνημα της νεολαίας να παλέψει για ελεύθερη ποιοτική πρόσβαση στον Πολιτισμό.


Θερμό χειροκρότημα απέσπασε η αναφορά του Νίκου Αμπατιέλου στην επιστολή μαθήτριας από τα Γιάννενα στον «Οδηγητή» που εξιστορούσε πως η ίδια βίωσε το όργιο καταστολής στην πόλη της στην επέτειο του Πολυτεχνείου για να επισημανθεί ότι η τόλμη που επέδειξε αυτή η μαθήτρια και χιλιάδες αλλά μέλη της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα είναι το στοιχείο που τονίζει και το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ.


Η ομιλία έκλεισε με την προτροπή ότι ήρθε η ώρα να αφήσει ο κάθε νέος πίσω τα αδιέξοδα και τη μοιρολατρία και να φωτιστεί η προοπτική μιας νέας κοινωνία του αξίζει.


Πλούσιο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα


Πιο πριν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε με το θεατρικό της ΤΟ των Μαθητών Ιωαννίνων της ΚΝΕ «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο στέκι μαθητών. 


Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, μαζί με τα παιδιά της ομάδας «Κόκκινο Αερόστατο» παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον την προσπάθεια των μελών της ΚΝΕ να αποδώσουν τα σύγχρονα μηνύματα του Αριστοφάνη.






Λίγη ώρα αργότερα στην Κεντρική Σκηνή πραγματοποιήθηκε μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το 8ωρο με θέμα «Εμπρός για τα Σικάγο της γενιάς μας» από τη μουσική ομάδα της ΤΟ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων της ΚΝΕ.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τη μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Κεντρική Σκηνή.


Και φέτος το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους η ΕΔΟΝ και το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου με τη λειτουργία αντίστοιχων περιπτέρων.


902.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Άνοιξε Χθες Τις Πύλες Του Το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» Στο Πάρκο Λιθαρίτσια.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 484210630711683023
item