Ήγουμενίτσα: Παλμό και ζωντάνια έδωσε η εκδήλωση του 47ου φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ηγουμενίτσα.

Για δεύτερη χρονιά μετά από χρόνια απουσίας έγινε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στα πλαίσια του 47ου φεστιβάλ της ΚΝΕ. 

Μεγάλο πλήθος λαού και νεολαίας πλημμύρισε τον χώρο της εκδήλωσης στην παραλία της Ηγουμενίτσας. Εκεί ακριβώς που σχεδιάζεται η κατασκευή της τουριστικής μαρίνας. 

Και με την επιλογή του χώρου η ΚΝΕ προσπαθεί για πολλοστή φορά να αναδείξει την χρησιμότητα του παραλιακού μετώπου  σαν χώρου ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών για ανάπαυση, αθλητισμό, αναψυχή και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Έμπρακτα δηλώνει την αντίθεση του ΚΚΕ ενάντια στην προωθούμενη παραχώρηση του χώρου για επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό εκφράζει και το σύνθημα στην εξέδρα.

Η εκδήλωση αυτή ήταν μια όαση πολιτική και πολιτιστική μέσα στην πολιτιστική ξεραΐλα του καλοκαιριού στην Ηγουμενίτσα. Για αυτό και ενθουσίασε τους συμμετέχοντες.

Τη εκδήλωση άνοιξε η Ιωάννα Μπέρμπερη από την τοπική ΟΒ της ΚΝΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Δαρδαμάνης  μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ και γραμματέας του Σ.Π. Ηπείρου –Κέρκυρας – Λευκάδας  της ΚΝΕ

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τοπικά σχήματα τόσο με ποιητικό  δρώμενο αφιέρωμα στη Μπρεχτ όσο και με τραγούδια από την Δανάη Δήμου με την συνοδεία πιάνου από το Κώστα Λένη. Ακολούθησε συναυλία από το Στέλιο Κοτίδη και την παρέα του.

Στην εκδήλωση διάχυτη ήταν η παρουσία του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη τόσο από τα τραγούδια όσο και από τις ομιλίες. Στην μνήμη του κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ήταν μια καλή ευκαιρία για το μεγάλο πλήθος των νεολαίων που συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΚΝΕ να έλθουν σε επαφή με το έργο του μεγάλου συνθέτη και αγωνιστή.

Ήταν επίσης μια καλή ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την ΚΝΕ.

Ηγουμενίτσα 10/09/2021


epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Παλμό και ζωντάνια έδωσε η εκδήλωση του 47ου φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ηγουμενίτσα.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8106003624730747865
item