Άρτα: Ηθική δικαίωση για την κα Άννα Σαγανά και τον ανιψιό της - Ισόβια στον 40χρονο Πακιστανό Άρτα: Ηθική δικαίωση για την κα Άννα Σαγανά και τον ανιψιό της - Ισόβια στον 40χρονο Πακιστανό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ηθική δικαίωση για την κα Άννα Σαγανά και τον ανιψιό της - Ισόβια στον 40χρονο Πακιστανό

Εκδικάστηκε χθες 6 Σεπτεμβρίου 2021, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άρτας,  η υπόθεση της  ανθρωποκτονίας με πρόθεση και του βιασμού της 83χρονης άτυχης Άννας Σαγανά από αλλοδαπό υπήκοο (Πακιστανό).

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση αυτή λόγω της σκληρότητας του εγκλήματος αλλά και της ηθικής απαξίας του,  είχε συγκλονίσει τόσο την πόλη της Πρέβεζας αλλά και το Πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα την 19η Ιουνίου 2020, ο 40χρονος τότε κατηγορούμενος  Πακιστανός υπήκοος, εκμεταλλευόμενος το ότι η παθούσα ζούσε μόνη της, αφού εισήλθε στην κατοικίας της τη βίασε και τη δολοφόνησε με βίαια χτυπήματα στο κεφάλι και στον αυχένα. 

Είχε συλληφθεί δε από τις αστυνομικές αρχές άμεσα, εντός ολίγων ωρών.

Σήμερα, στην αίθουσα του Κακουργοδικείου Άρτας παραστάθηκε για την υποστήριξη της κατηγορίας  (πρώην πολιτική αγωγή) ο ανιψιός της άτυχης ηλικιωμένης και ως νομικός του παραστάτης ο δικηγόρος κος Μιχάλης ΤΣΕΝΤΣΕΡΗΣ, ο οποίος μας δήλωσε:

«Μετά από μία άψογη και πλήρη διαδικασία ενώπιον του Μ.Ο.Δ. Άρτας, τόσο οι τακτικοί δικαστές όσο και οι ένορκοι που κληρώθηκαν και συγκρότησαν το Δικαστήριο, αφού εκτέθηκαν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης ενώπιόν τους και οι μάρτυρες κατέθεσαν όσα γνώριζαν, έκριναν και  αποφάσισαν ομόφωνα την καταδίκη του κατηγορουμένου επιβάλλοντάς του  την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σε ποινή 12 ετών για το έγκλημα του βιασμού της. 

Το αποτέλεσμα της δίκης δικαιώνει τη μνήμη και την ψυχή της δολοφονημένης κας Άννας, αλλά δικαιώνει και   ηθικά  τον ανιψιό  της, ο οποίος εξ αρχής είχε πράξει κάθε τι προβλεπόμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας κατά του υπαίτιου και είχε αποκρούσει διάφορες ανυπόστατες φημολογίες. 

Η  απόφαση αυτή μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να έχουμε πάντα εμπιστοσύνη  στην Ελληνική  Δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί τη θεμελιώδη δομή της κοινωνίας μας και του Κράτους Δικαίου. Σας ευχαριστώ»

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ηθική δικαίωση για την κα Άννα Σαγανά και τον ανιψιό της - Ισόβια στον 40χρονο Πακιστανό
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6406367549801985904
Σχόλια
item