Θα έριχναν 30 τόνους αμφιβόλου ποιότητας βενζίνη στην αγορά Θα έριχναν 30 τόνους αμφιβόλου ποιότητας βενζίνη στην αγορά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θα έριχναν 30 τόνους αμφιβόλου ποιότητας βενζίνη στην αγορά

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε για εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα από την Βουλγαρία, λιμουζίνες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, δελτία ΚΤΕΟ τα οποία αναγράφουν ότι χιλιόμετρα θέλει ο πελάτης αλλά και φορτηγά που δραστηριοποιούνται επαγγελματική στην Ελλάδα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας. 

Ωστόσο φαίνεται ότι τα κυκλώματα από την Βουλγαρία δεν σταματούν πουθενά και πλέον έχουμε και λαθραία βενζίνη από τη Βουλγαρία!

Ωστόσο οι εντατικοί έλεγχοι των Ελληνικών Αρχών φαίνεται ότι έχουν αποτελέσματα έναντι του λαθρεμπορίου καυσίμων καθώς αυτή τη φορά δέσμευσαν 30 τόνους λαθραίας βενζίνης για την οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί ενώ επίσης ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί η ποιότητά της.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση και συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη λαθρεμπορία υγρών καυσίμων από τη Βουλγαρία στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα οι δράστες εντοπίστηκαν από τους παραπάνω αστυνομικούς το βράδυ της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) όπου κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ρυμουλκούμενο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες ανάμεσα σε εμπόρευμα (σιτηρά) 30 πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν συνολικά 30 τόνους βενζίνης, για την οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Όπως προέκυψε οι δράστες εισήγαγαν από τη Βουλγαρία στη χώρα μας την ποσότητα αδασμολόγητης βενζίνης χρησιμοποιώντας το παραπάνω φορτηγό αυτοκίνητο προκειμένου να την διοχετεύσουν στην εσωτερική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπολογίζονται πάνω από 30.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν η ποσότητα λαθραίας βενζίνης, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

epirusblog.gr
5 of 5
Θα έριχναν 30 τόνους αμφιβόλου ποιότητας βενζίνη στην αγορά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 9053916005664372517
Σχόλια
item