Ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη Ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη

Κατ' ιδίαν συνάντηση, έστω και σύντομη, αναμένεται να έχει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στα τέλη Σεπτέμβρη.

Οι δυο ηγέτες επιδιώκουν να συναντηθούν στς 24 ή 25 του μήνα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συζητήσουν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, τις προσφυγικές ροές, την κλιματική κρίση, τις πυρκαγιές που έπληξαν πρόσφατα τις δυο χώρες και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη το πενθήμερο 22 - 26 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζεται πως οι δυο ηγέτες είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά τον Αύγουστο, είχαν μιλήσει για την κατάσταση που διαμορφωνόταν στο Αφγανιστάν έπειτα από την επέλαση των Ταλιμπάν και είχαν συμφωνήσει Ελλάδα και Τουρκία να μη γίνουν «αποθήκες προσφύγων της Ευρώπης».

Στο μεταξύ, άλλη μια πολύ σημαντική συνάντηση, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν επιδιώκει να πραγματοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης, στη νέα επίσκεψή του στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, με αφορμή τα θυρανοίξια του ορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο Σημείο Μηδέν της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

epirusblog.gr
5 of 5
Ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2036184966879846161
Σχόλια
item