Γιάννενα: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την βεβαίωση των προστίμων στους 23 συλληφθέντες Γιάννενα: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την βεβαίωση των προστίμων στους 23 συλληφθέντες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την βεβαίωση των προστίμων στους 23 συλληφθέντες

Κατηγορήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου.

Την άμεση διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων που έχουν ήδη βεβαιωθεί σε βάρος τους από την Οικονομική Υπηρεσία, ζητά η Επιτροπή Υπεράσπισης των φοιτητών, που κατηγορήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 2020 στα Ιωάννινα.

Μία ημέρα που έμεινε βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μνήμη της πόλης, για τα πρωτοφανή επεισόδια που σημάδεψαν την πορεία μίας μικρής ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου από τη Φοιτητική Εστία της Δομπόλη προς το μνημείο ηρώων, η οποία σταμάτησε στο φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και στην καταστολή που εφαρμόστηκε σε βάρος των φοιτητών.

Ωστόσο, κατά τη διαδικασία της προανάκρισης σε βάρος των 23 συλληφθέντων επιβλήθηκε το πρόστιμο των 900 ευρώ, το τριπλάσιο από το αρχικώς προβλεπόμενο, με τα πρόστιμα αυτά και τις προσαυξήσεις τους, να έχουν βεβαιωθεί στην Εφορία. 

Το ποσό των 27.000 ευρώ συνολικά με τις προσαυξήσεις πλέον έχει ξεπεράσει τις 30.000 ευρώ και αυξάνεται προοδευτικά ενώ οι φοιτητές δεν έχουν πληρώσει, ούτε και πρόκειται να το κάνουν, όπως ανέφερε ο Κων. Λάχανης – Ζαγκλαβάρας, εκ μέρους της Επιτροπής Υπεράσπισης των 23 φοιτητών, καταγγέλλοντας το όργιο της αστυνομικής αυθαιρεσίας αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης, να εφαρμόσει ένα δόγμα βίας και τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον τολμά να αντιδράσει σε διάφορου τύπου μεθοδεύσεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την βεβαίωση των προστίμων στους 23 συλληφθέντες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7788140488343498000
Σχόλια
item