Καλό είναι να τα σταματήσεις: Τα 2+1 λάθη που κάνεις όταν ξυπνάς

Υπάρχουν τρία βασικά λάθη τα οποία κάνουμε οι περισσότεροι αν όχι όλοι όταν ξυπνάμε.

Δείτε ποια είναι: 

Πατάς snooze στο ξυπνητήρι σου

Σύμφωνα με τον ειδικό ύπνου Timothy Morgenthaler, το να πατάς snooze  είναι ιδιαίτερα κακό διότι έτσι ξεκινάει ένας νέος κύκλος βαθύ ύπνου, ο οποίος διακόπτεται από το επόμενο ξυπνητήρι και στην ουσία δεν κλείνει ποτέ. Γενικότερα, είναι καλύτερο να σηκώνεσαι την πρώτη φορά που χτυπά το ξυπνητήρι σου.

Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να τσεκάρεις τα email σου

Η Julie Morgenstern, συγγραφέας του βιβλίου Never Check Email in the Morning, υποστηρίζει ότι μόλις εντάξεις αυτή τη συνήθεια στην καθημερινότητά σου, δεν θα ξεφύγεις ποτέ. 

«Όλα αυτά τα αιτήματα, και οι υποχρεώσεις και οι υπενθυμίσεις και τα προβλήματα είναι ατελείωτα», υποστηρίζει και προτείνει αντί να τα κοιτάζεις μόλις ξυπνάς, να περιμένεις μια ώρα. «Ελάχιστα πράγματα είναι τόσο επείγοντα ώστε να μην μπορούν να περιμένουν για 59 λεπτά», πρόσθεσε.

Πίνεις καφέ πηγαίνοντας στη δουλειά

Ένα φλιτζάνι καφές είναι για τους περισσότερους ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσουν τη μέρα τους με ενέργεια. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφεύγεις αυτή την καθημερινή ιεροτελεστία πριν τις 9.30 το πρωί. «Το σώμα μας παράγει υψηλότερες ποσότητες κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, μεταξύ 8 και 9 το πρωί», εξηγεί το Business Insider.

Επομένως αν παρέχεις στο σώμα σου καφεΐνη από νωρίς το πρωί, ο οργανισμός θα συνηθίσει στο να παράγει λιγότερη κορτιζόλη, καταλήγοντας στα αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που θα ήθελες.

epirusblog.gr
5 of 5
Καλό είναι να τα σταματήσεις: Τα 2+1 λάθη που κάνεις όταν ξυπνάς
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5837331042065280941
item