Πρέβεζα: Με κολυμβητικούς αγώνες στον Αμβρακικό ξεκίνησαν τα "Εν Νικοπόλει Άκτια 2021” Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή στην ασφαλή παραλία του Μονολιθίου

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σάββατου στο λιμάνι της Πρέβεζας το πρώτο μέρος των κολυμβητικών αγώνων «Εν Νικοπόλει Άκτια 2021».

Τους αγώνες διοργάνωσαν ο Δήμος Πρέβεζας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων με σκοπό να αναδείξουν το υγρό στοιχείο που περιβάλλει την Πρέβεζα αλλά και το θεσμό των Ακτίων και συμμετείχε σε αυτούς μεγάλος αριθμός αθλητών που ανήκουν στους δύο ομίλους της Πρέβεζας τον Ναυτικό Όμιλο και τον Ποσειδώνα αλλά και αθλητές εκτός Πρέβεζας.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί δόθηκε η έναρξη των αγώνων από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα αθλητισμού Δημήτριο Καραμανίδη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή των αγώνων, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και έκανε έκκληση σε όσους παρευρίσκονταν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε κολυμβητικούς αγώνες 1000m και 300m για τους πιο νεαρούς κολυμβητές. Όλοι οι αθλητές μεταφέρθηκαν με βάρκες στην έναρξη και τερμάτισαν με χαμόγελα στα πρόσωπά τους μπροστά από το δημαρχείο της Πρέβεζας, όπου τους περίμενε πλήθος κόσμου με αγωνία και τους χειροκρότησε ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος χαιρέτισε την προσπάθειά τους.

Eπίσης πραγματοποιήθηκε και ο συμβολικός αγώνας για τους μικρούς κολυμβητές το φυτώριο των αγώνων που αποτελούν το μέλλον του θεσμού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν πάνω σε κανό και έχοντας τους δασκάλους τους δίπλα τερμάτισαν όλο καμάρι μέσα σε χειροκροτήματα και συγκίνηση!

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για την πραγματοποίηση των αγώνων δήλωσε ευτυχής για την μεγάλη συμμετοχή τόσο μεγάλων όσο και μικρών αθλητών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει νικητής πρώτος ή δεύτερος ...είναι όλοι νικητές!

Κατά τη διεξαγωγή των Αγώνων τηρήθηκαν πιστά όλα τα προβλεπόμενα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια και συμβολή του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, του ΕΚΑΒ, της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, του φυσιοθεραπευτή Τάσου Αμάραντου, της Preveza Marine και ναυαγοσωστών.

Οι κολυμβητικοί αγώνες ολοκληρώθηκαν με απονομές κυπέλλων και μεταλλίων τόσο για τους νικητές αλλά και για όλους όσους συμμετείχαν. Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γρηγόρης Κουμπής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πρέβεζας Μάκης Μπενετάτος, ο Αντιδήμαρχος Λούρου Νίκος Παγγές, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» Τάσος Αμάραντος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας Ταξιάρχης Κωστόγιαννης (ο οποίος συμμετείχε στους αγώνες) καθώς και πλήθος κόσμου που ενθουσιασμένοι χειροκροτούσαν όλους τους αθλητές

•Στους Άνδρες έως 45 ετών στα 1000m διακρίθηκαν οι: Ευάγγελος Κοτταράς, Σωκράτης Αγκόλι και Λεωνίδας Δημητρίου.
•Στους άντρες άνω των 45 ετών στα 1000m διακρίθηκαν οι: Βασίλειος Κωνσταντέλος, Δημήτρης Δούνιας και Αντώνης Χρήστου.
•Στις γυναίκες έως 45 ετών στα 1000m διακρίθηκαν οι : Αφροδίτη Σάλιαρη, Βασιλική Λουκά και Αναστασία Ντούκου.
•Στις γυναίκες άνω των 45 ετών στα 1000m διακρίθηκαν οι: Pascalle Rurmelle και Ευστρατία Νίκου.
•Στα αγόρια 300m διακρίθηκαν οι : Γιώργος Βασιλείου, Θεμιστοκλής Μπέκας και Ορέστης Λαμπριανίδης.
•Στα κορίτσια 300m διακρίθηκαν :η Κατερίνα Στύλου, η Χριστίνα Μανίκη και η Ανδρονίκη Παπαμιχαήλ-Παππά
Το δεύτερο μέρος των αγώνων «Εν Νικοπόλει Άκτια 2021» θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής, στην ασφαλή παραλία του Μονολιθίου και θα περιλαμβάνει αγώνες 6km και 3 km.
•Ο παράκτιος αγώνας των 6km έχει ως ώρα έναρξης 10:10 π.μ. και περιλαμβάνει την θαλάσσια διαδρομή από την Παραλία Καναλίου και το Enzo café ως το Βeach-Bar blue Island.
•Ο παράκτιος αγώνας των 3km έχει ως ώρα έναρξης 10:30 π.μ. και περιλαμβάνει την θαλάσσια διαδρομή από το Beach Bar Barracuda και τερματισμός στο Βeach-Bar blue Island.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με κολυμβητικούς αγώνες στον Αμβρακικό ξεκίνησαν τα "Εν Νικοπόλει Άκτια 2021” Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή στην ασφαλή παραλία του Μονολιθίου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8108529238418627058
item