Άρτα: Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας 12/09 Ζαγόρι - Χαράδρα του Βίκου Άρτα: Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας 12/09 Ζαγόρι - Χαράδρα του Βίκου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας 12/09 Ζαγόρι - Χαράδρα του Βίκου

Η διάσχιση του Βίκου ξεκινάει από το χωριό Μονοδένδρι και καταλήγει στο χωριό Βίκος. Από το Μονοδένδρι κατεβαίνουμε από φιδογυριστό μονοπάτι, αρχικά λιθόστρωτο, μέχρι την κοίτη του ποταμού, η οποία τέτοια εποχή είναι συνήθως άνυδρη.

Στη συνέχεια, περπατάμε πότε στην κοίτη του ποταμού και πότε σε μονοπάτι που ελίσσεται δίπλα στο ποτάμι σε ένα τοπίο με έντονες εναλλαγές.

Η περιοχή έχει έντονη βιοποικιλότητα και παλιά ήταν γνωστή για τους πρακτικούς γιατρούς της, τους βικογιατρούς. Αυτοί χρησιμοποιώντας τα βότανα που απλόχερα τους προσέφερε η φύση, κατασκεύαζαν φάρμακα, και ταξίδευαν σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. 

Μετά από 4 περίπου ώρες στο μαγευτικό αυτό τοπίο φτάνουμε στις πηγές του Βοϊδομάτη, του καθαρότερου ποταμού της Ευρώπης με τα νερά του να έρχονται από την οροσειρά της Τύμφης.

Όσοι αντέχουν το κρύο νερό μπορούν να τολμήσουν να κάνουν μια βουτιά πριν ξεκινήσουμε να ανεβαίνουμε το λαξευμένο μονοπάτι για τον Βίκο.

Τέλος, θα δημιουργηθεί ομάδα, η οποία θα πεζοπορήσει μέχρι το φωλιασμένο σε έναν μαίανδρο του ποταμού εκκλησάκι της Παναγίας.
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: περίπου 6 (και περίπου 30 λεπτά για την επίσκεψη στο εκκλησάκι)
Απόσταση: 13 χιλιόμετρα (Ανάβαση 717 μέτρα – Κατάβαση 1021 μέτρα).

Αρχηγός: Χρήστος Καρατζάς τηλ. 6949157687

Αναχώρηση: Κυριακή 07:00 Αναχώρηση από το πάρκινγκ έναντι της πλατείας Ζέρβα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19 όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η θέση κατοχυρώνεται μόνο με προκαταβολή. Ακυρώσεις με επιστροφή προκαταβολής μέχρι και την 8/9/2021.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας 12/09 Ζαγόρι - Χαράδρα του Βίκου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4346163155336524694
Σχόλια
item