Φορολογικές δηλώσεις: Tι ισχύει για την έκπτωση του 3%

Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου για να υποβάλλουν τις  φορολογικές τους δηλώσεις

Ειδικότερα, όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις μέσα στον Αύγουστο, θα πρέπει να καταβάλουν τις πρώτες δύο δόσεις μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου και όχι στα τέλη Αυγούστου, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Τι ισχύει για την έκπτωση του 3%

Όσον αφορά την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν το σύνολο του φόρου τους μέσω πιστωτικής κάρτας, εξασφαλίζοντας την έκπτωση του 3%, επιλέγοντας την εξόφληση του ποσού σε άτοκες δόσεις που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τις 12 μηνιαίες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουν και να εξασφαλίσουν την έκπτωση του 3% και να προχωρήσουν στην αποπληρωμή του ποσού με άτοκες δόσεις.

Ποια είναι η διαδικασία για την πληρωμή του φόρου με έκπτωση

Όταν ο φορολογούμενος, ή το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται, υποβάλλει οριστικά τη φορολογική δήλωση και εκδώσει το εκκαθαριστικό, θα πρέπει να εστιάσει στην ταυτότητα οφειλής.

Συγκεκριμένα, στον πίνακα όπου παρουσιάζεται η συγκεντρωτική εικόνα ατομικών ανοικτών οφειλών εκτός ρύθμισης, θα πρέπει να πατήσει στο πεδίο «Έκδοση ταυτότητας οφειλής».

Θα ανοίξει, τότε, ένα νέο παράθυρο και σε ένα από τα πεδία θα αναγράφεται μια ξεχωριστή ταυτότητα οφειλής στην οποία έχει υπολογιστεί η έκπτωση του 3%. 

Δίπλα υπάρχει η ρητή αναφορά ότι η πληρωμή του μειωμένου ποσού θα γίνεται δεκτή μέχρι την τελευταία εργάσιμη του Αυγούστου.


epirusblog.gr
5 of 5
Φορολογικές δηλώσεις: Tι ισχύει για την έκπτωση του 3%
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5879504234268912995
item