Τι είναι τελικά το languishing που μας άφησε ο κορωνοϊός; Τι είναι τελικά το languishing που μας άφησε ο κορωνοϊός; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τι είναι τελικά το languishing που μας άφησε ο κορωνοϊός;

Tο languishing είναι ένας όρος, ο οποίος είναι δημοφιλής το 2021, καθώς συμβαίνει όταν παραμελούμε την ψυχική υγεία και σε αυτό επιδρά σημαντικά η περίοδος COVID-19.

Το languishing είναι το στάδιο όπου δεν έχουμε κατάθλιψη αλλά δεν μπορούμε να ανθίσουμε. 

Το φαινόμενο αυτό συνδέθηκε άμεσα με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των ανθρώπων. Μετά από έναν χρόνο απώλειας, πένθους και εγκλεισμού, πολλοί οι άνθρωποι  βρέθηκαν να μη μπορούν να εκφράσουν με μία λέξη αυτό που αισθάνονταν. 

Το languishing, λοιπόν, θεωρείται ως η αρχή της επιδείνωσης της ψυχικής υγείας. Το γεγονός μάλιστα ότι το συναίσθημα αυτό έρχεται σταδιακά και είναι δύσκολο να φύγει, αν δεν αντιμετωπισθεί, μπορεί να επιβαρύνει αρκετά την ψυχική υγεία.

Υπάρχει ματαίωση, έλλειψη συγκέντρωσης και δεν μπορείς να ολοκληρώσεις τα καθήκοντα, να επικεντρωθείς σε μικρές χαρές και νίκες και είναι σημαντικό να ζητήσεις βοήθεια μόνο και μόνο επειδή λειτουργεί καλύτερα και πιο άμεσα πριν πιέσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι είναι τελικά το languishing που μας άφησε ο κορωνοϊός;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3146438757630813806
Σχόλια
item