Τρόμος στην Καμπούλ: Από αμερικανικό πλήγμα κατά τρομοκρατών του ISIS-K η έκρηξη - Υπάρχουν νεκροί Τρόμος στην Καμπούλ: Από αμερικανικό πλήγμα κατά τρομοκρατών του ISIS-K η έκρηξη - Υπάρχουν νεκροί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τρόμος στην Καμπούλ: Από αμερικανικό πλήγμα κατά τρομοκρατών του ISIS-K η έκρηξη - Υπάρχουν νεκροί

Η νέα έκρηξη στην Καμπούλ φαίνεται πως προέκυψε από αμερικανικό πλήγμα εναντίον τρομοκρατών του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. 

Η νέα έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Καμπούλ φαίνεται να οφείλεται σε αμερικανική επίθεση κατά μελών του ISIS-K, σύμφωνα με νέες πληροφορίες: Ανταποκριτής του Reuters είπε πως δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν πως οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν στρατιωτικό πλήγμα στην Καμπούλ.

Το εν λόγω πλήγμα φέρεται να στόχευε μέλη του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν (ISIS-K), σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

To Al Jazeera μετέδωσε από πλευράς του ότι εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε πως το αμερικανικό πλήγμα από αέρος είχε ως στόχο βομβιστή αυτοκτονίας σε όχημα, ο οποίος σκόπευε να χτυπήσει το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται πως είχε αναφερθεί νωρίτερα πως η έκρηξη οφειλόταν σε ρουκέτα.


Υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον μια απώλεια, μα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.Όπως μετέδωσε το Associated Press, Αφγανός αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι ρουκέτα έπεσε σε γειτονιά βορειοδυτικά του αεροδρομίου και σκοτώθηκε ένα παιδί.

Το συμβάν αυτό λαμβάνει χώρα καθώς οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν τη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εκκένωσης από αέρος που πραγματοποιούν στην Καμπούλ, στον απόηχο του χάους που ακολούθησε την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία και την κατάρρευση της αφγανικής κυβέρνησης.

Μετά από τη φονικότατη επίθεση αυτοκτονίας της Πέμπτης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν (οι οποίοι είναι αντίπαλοι του Ισλαμικού Κράτους) αύξησαν την ασφάλεια γύρω από το αεροδρόμιο.

Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη συνέχιζαν τις πτήσεις τους την Κυριακή, εν όψει της 31ης Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία που έχει τεθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες για μια «συγκεκριμένη και αξιόπιστη» απειλή κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ καλώντας τους υπηκόους τους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Νωρίτερα το Σάββατο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει ότι είναι «πολύ πιθανόν» να σημειωθεί μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ εντός των επόμενων ωρών καθώς η κατάσταση επί του πεδίου παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη.

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian, Associated Press

epirusblog.gr
5 of 5
Τρόμος στην Καμπούλ: Από αμερικανικό πλήγμα κατά τρομοκρατών του ISIS-K η έκρηξη - Υπάρχουν νεκροί
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2814724918234223796
Σχόλια
item