Γιάννενα: “Σπανός” στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης Πηγή: epirusnow.gr

ΣΠΑΝΟΣ Μια μουσική θεατρική παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη βυζαντινή σάτιρα Aρχαίο Θέατρο Δωδώνης 2, 3 Σεπτεμβρίου 2021 Ώρα έναρξης 9.00 μμ Μια ομάδα επίλεκτων ερμηνευτών παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον αινιγματικό και ανόσιο «Σπανό» σε δύο μοναδικές παραστάσεις. Στο ρόλο του σπανού η χαρισματική Στεφανία Γουλιώτη. 

Η παράσταση αξιοποιεί ως βασικό άξονα το βυζαντινό έργο που επιγράφεται Ακολουθία του ανοσίου τραγογένη σπανού. 

Πρόκειται για ένα εντελώς ιδιόμορφο κείμενο που εκτιμούσε ιδιαίτερα ο Γιώργος Σεφέρης, μια μοναδική σάτιρα του ύστερου Βυζαντίου σε μορφή εκκλησιαστικής ακολουθίας, που είναι γραμμένη σε δημώδη γλώσσα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. 

Η παράσταση είχε αναβληθεί στις 8 και 9 Αυγούστου λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούσαν από τις πυρκαγιές. Σύνδεσμος κρατήσεων θέσεων:

https://digitalculture.gov.gr/2021/07/spanos-archeo-theatro-dodonis/ Σύνδεσμος τρέιλερ: https://youtu.be/yFcAE5TIwdo Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Αγαπητοί φίλοι, σας στέλνουμε πληροφοριακό υλικό σχετικά με την παράσταση «Σπανός». 

Θα ήταν εξαιρετικό να μας υποστηρίξετε στην προβολή της παράστασης. Ευχαριστούμε για τη δημοσιότητα και σας περιμένουμε στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: “Σπανός” στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης Πηγή: epirusnow.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7269143758676713057
item