Δυνάμεις των ΗΠΑ ανατίναξαν την τελευταία βάση της CIA στην Καμπούλ Δυνάμεις των ΗΠΑ ανατίναξαν την τελευταία βάση της CIA στην Καμπούλ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δυνάμεις των ΗΠΑ ανατίναξαν την τελευταία βάση της CIA στην Καμπούλ

Καθώς η κλεψύδρα αδειάζει και πλησιάζει η προθεσμία ολοκλήρωσης της αποχώρησης από το Αφγανιστάν αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν την τελευταία βάση της CIA στην Καμπούλ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times το φυλάκιο της CIA έξω από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας ανατινάχθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας του καμικάζι του ISIS, που προκάλεσε τον θάνατο 169 Αφγανών και 13 Αμερικανών στρατιωτών.

Η Εagle Base, όπου εκπαιδεύονταν μέλη των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών του Αφγανιστάν καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. 

Η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, που ανέφερε ότι η ανατίναξη του φυλακίου έγινε για να καταστραφούν έγγραφα και εξοπλισμός, ώστε να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν. 

Στο μεταξύ, καθώς πλησιάζει η 31η Αυγούστου, οι Αμερικανικές δυνάμεις εντείνουν την προσπάθεια ολοκλήρωσης της επιχείρησης εκκένωσης εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας υπό την απειλή νέας τρομοκρατικής επίθεσης από τους τζιχαντιστές.


epirusblog.gr
5 of 5
Δυνάμεις των ΗΠΑ ανατίναξαν την τελευταία βάση της CIA στην Καμπούλ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4088662892784086404
Σχόλια
item