Γερμανία: Δημοσκόπηση-σοκ για τον Λάσετ ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές -Το CDU/CSU μόλις δύο μονάδες μπροστά από τους Πράσινους Γερμανία: Δημοσκόπηση-σοκ για τον Λάσετ ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές -Το CDU/CSU μόλις δύο μονάδες μπροστά από τους Πράσινους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανία: Δημοσκόπηση-σοκ για τον Λάσετ ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές -Το CDU/CSU μόλις δύο μονάδες μπροστά από τους Πράσινους

Άσχημα τα μαντάτα για τον υποψήφιο καγκελάριο των CDU/CSU Άρμιν Λάσετ καθώς η Ένωση χάνει μόλις ενάμιση μήνα πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Kantar για λογαριασμό του περιοδικού Focus και πέφτει στο 24%.

Ίδιο ποσοστό με την CDU/CSU κερδίζουν οι Πράσινοι της Αναλένα Μπέρμποκ φθάνοντας στο 22% σε απόσταση αναπνοής από τους Χριστιανοδημοκράτες του Λάσετ, που πέφτει το τελευταίο διάστημα από τη μία γκάφα στην άλλη. 

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) την ίδια ώρα βελτιώνουν ελαφρώς τα ποσοστά τους (+1%) φθάνοντας το 18%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) παραμένουν στο 13%, η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) στο 11% και το αριστερό Die Linke στο 6%.

Πρόκειται για το χειρότερο δημοσκοπικό αποτέλεσμα για CDU/CSU από τον Ιούνιο και το καλύτερο για τους Πράσινους, που είχαν πάρει κεφάλι φθάνοντας ακόμη και το 28% όταν είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Μπέρμποκ, αλλά σταδιακά «ξεφούσκωσαν». 

Σε άλλες δημοσκοπήσεις η Ένωση του Λάσετ διατηρούσε άνετο προβάδισμα το τελευταίο διάστημα έναντι των Πρασίνων. 

Σε σφυγμομέτρηση του Forsa που διεξήχθη μεταξύ 27 Ιουλίου και 2 Αυγούστου CDU/CSU εξασφάλιζαν 26% έναντι 20% των Πρασίνων, ενώ σε άλλη του Insa (από 30 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου) είχαν ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα: 27,5% έναντι 18%.


epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Δημοσκόπηση-σοκ για τον Λάσετ ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές -Το CDU/CSU μόλις δύο μονάδες μπροστά από τους Πράσινους
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8238887732634984221
Σχόλια
item