Άρτα: Ελεγχόμενη η φωτιά στον κάμπο της Άρτας Άρτα: Ελεγχόμενη η φωτιά στον κάμπο της Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ελεγχόμενη η φωτιά στον κάμπο της Άρτας

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση σε ότι αφορά την φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του κάμπου της Άρτας και συγκεκριμένα κοντά στο Καλογερικό. Λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να εκκενωθούν προληπτικά οι οικισμοί Μύτικα και Απόμερου.

Στο πέρασμά της η φωτιά κατέκαψε καλλιέργειες και αγροτο-λιβαδικές εκτάσεις, ενώ οι φλόγες πλησίασαν και κατοικίες στον οικισμό του Μύτικα.

Οι κάτοικοι των περιοχών μεταφέρθηκαν σε κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη της βοήθειας στο σπίτι, ενώ όσοι χρειάστηκαν, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Άρτας.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, ο οποίος ήταν παρών στο σημείο, δήλωσε σχετικά: «Είναι αυτονόητο ότι όλες οι δυνάμεις είναι δίπλα σε κάθε περιοχή, η Περιφέρεια, η Πυροσβεστική, η Ελληνική και η Δημοτική Αστυνομία, η ΔΟΑΚ, η ΛΕΦΕΔ, οι εθελοντές, οι ιδιώτες με μισθωμένα οχήματα από το Δήμο. Είναι επίσης αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε όλη τη νύχτα».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ελεγχόμενη η φωτιά στον κάμπο της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8035454381005656708
Σχόλια
item