Άρτα: Δήμος Νικ. Σκουφά - Σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ενημερώνει ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύει μέχρι και τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021, λόγω της επείγουσας ανάγκης αντιμετώπισης του κινδύνου πυρκαγιών και λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών, απαγορεύεται:

Κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.

Κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Από την πλευρά του ο Δήμος Νικ. Σκουφά, ενημερώνει ότι η Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα επί 24ωρου βάσεως.

«Με θλίψη παρακολουθούμε τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που μαστίζει τη χώρα και τους ανθρώπους μας. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο τόσο στους πυροσβέστες μας και τους εθελοντές όσο και στους πληγέντες. 

Παρακαλούμε τους δημότες μας να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν οτιδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το φυσικό μας περιβάλλον», αναφέρει σε δήλωσή της η Δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δήμος Νικ. Σκουφά - Σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1102234240806447752
item