Γεωργιάδης για Τσιτσιπά: Ενδέχεται να «πάρει κάποιους στον λαιμό του»

Δύσκολος χειμώνας περιμένει τη χώρα μας σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε την κατάσταση με τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι οι 251 διασωληνώσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σύγκριση με τις λιγότερες από 100 πέρυσι την ίδια εποχή, δείχνουν ότι πάμε σε έναν δύσκολο χειμώνα. 

Μάλιστα υποστήριξε ότι τον Σεπτέμβριο θα μεγαλώσει ο φόβος για την εξέλιξη της πανδημίας και τότε θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν προτρέπει σε απολύσεις, αλλά να εξαντλούνται όλα τα περιθώρια από τους εργοδότες.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι οι προβλέψεις για το χειμώνα δεν είναι θετικές λόγω και της μετάλλαξης «Δέλτα». Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 έφερε σαν παράδειγμα τον εαυτό του που παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του, κόλλησε κορωνοϊό και τον πέρασε σχετικά βαριά. 

Μάλιστα αποκάλυψε ότι οι γιατροί του είπαν ότι αν δεν είχε εμβολιαστεί τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

«Δύσκολη απόφαση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού»

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους πολίτες. Τόνισε ότι είναι μια δύσκολη απόφαση ενώ υπάρχει και πρόβλημα συνταγματικότητας. Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση, επισήμανε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο υπουργός ανέφερε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη βάλει σε καραντίνα τους πολίτες που έδειξαν υπεύθυνη στάση και εμβολιάστηκαν. 

Παράλληλα προέβλεψε ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα η είσοδος σε κλειστούς χώρους στην εστίαση θα επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει.

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο αν δεν γίνει υποχρεωτικό, υπογραμμίζοντας ότι στεναχωρήθηκε πολύ με τη δήλωση αυτή, καθώς μιλάμε για έναν αθλητή πρότυπο ο οποίος επηρεάζει πολύ κόσμο και ενδέχεται να «πάρει κάποιους στον λαιμό του».

epirusblog.gr
5 of 5
Γεωργιάδης για Τσιτσιπά: Ενδέχεται να «πάρει κάποιους στον λαιμό του»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8013712395870711380
item