Άρτα: Μουσική Εκδήλωση Με Τον Τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Πανσελήνου του Αυγούστου 2021 που διοργανώνονται στους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της ελληνικής επικράτειας, φιλοξενεί την Κυριακή 22 Αυγούστου και ώρα 21:00 στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας τη μουσική εκδήλωση με τον τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή.


Τραγούδια που ακτινοβολούν στο χρόνο, φωτεινά αστέρια μεγάλων δημιουργών, έρχονται να προσθέσουν τη δική τους λάμψη στο φως της πανσελήνου. 


Αγαπημένες μελωδίες του Χατζιδάκι, του Μαρκόπουλου και άλλων σπουδαίων συνθετών, προσεγγίζονται με ευγένεια από δύο φαινομενικά αντίθετα μουσικά όργανα: Το πιάνο ως εκπρόσωπος της κλασικής μουσικής και το λαούτο της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής.


Ο Δημήτρης Υφαντής στο τραγούδι και στο λαούτο και ο Σωκράτης Καραβίδας στο πιάνο, με φόντο την πανσέληνο του Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, μας προσκαλούν για ένα σεργιάνι σε έναν τόπο που αγάπησε την ιστορία.

Μαζί τους θα είναι μέλη της χορωδίας του ωδείου Ars Nova Ιωαννίνων.


Σημειώνεται ότι η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

Η είσοδος στη μουσική εκδήλωση και τη μόνιμη έκθεση θα είναι ελεύθερη.


 Για να παραμείνουμε ασφαλείς, δεν ξεχνάμε:

Να κάνουμε χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και της περιήγησης στην έκθεση.

Να τηρούμε απόσταση 1,5μ. σε ανοικτούς χώρους και 2μ. σε κλειστούς χώρους.

Παρακολουθούμε την εκδήλωση καθιστοί (διαθεσιμότητα 300 καθισμάτων).

Τηρούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, που αφορούν στον περιορισμό διασποράς του COVID-19.

                                                      

Λίγα λόγια για τους μουσικούς και τη χορωδία


Ο Δημήτρης Υφαντής γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό μουσικό και ερμηνευτή, ο οποίος μέσα από τις πολλές δισκογραφικές δουλειές και τις συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, έχει αναδείξει ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της παραδοσιακής μουσικής.


Ο Σωκράτης Καραβίδας είναι ένας έμπειρος μουσικός, που ειδικεύεται στο πιάνο, το ηλεκτρικό μπάσο  και τα πλήκτρα.


Το ωδείο Νέες Τέχνες – Ars Nova λειτουργεί στην πόλη των Ιωαννίνων από το 2004  και διαθέτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου που παρακολουθεί τις εξελίξεις της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μουσική Εκδήλωση Με Τον Τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1867544681416685264
item