Στον Εβρο εκτάκτως σήμερα Χρυσοχοΐδης και Παναγιωτόπουλος -Συναγερμός λόγω Αφγανιστάν

Στον Έβρο αναμένεται να βρεθούν σήμερα εκτάκτως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Οι δυο υπουργοί θα προσγειωθούν με ελικόπτερο στο γήπεδο της Ορεστιάδας, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα evros-news.gr θα επισκεφθούν τις Καστανιές και θα επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αμφότεροι, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, θα μεταβούν και στο νέο φράχτη που κατασκευάζεται στην περιοχή των Φερών, ενώ στη συνέχεια θα έχουν ευρεία σύσκεψη στην XII Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

Σημειώνεται ότι η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρνει την Ευρώπη αντιμέτωπη με μια νέα ανθρωπιστική κρίση και πλέον αναμένεται ένα νέο προσφυγικό κύμα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 500.000 πρόσφυγες. 

Μάλιστα, το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οικονόμου: Δεν θα επιστρέψουμε σε σκηνές 2015

Η κυβέρνηση ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή στάση για το Αφγανιστάν και να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι η ΕΕ δε θα ανεχτεί την εργαλειοποίηση του οποιοδήποτε ζητήματος, επισήμανε χθες ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην πρώτη του ενημέρωση στους δημοσιογράφους.

«Οι δυνάμεις αποτροπής είναι σε απόλυτη εγρήγορση σε όλες τις πύλες εισόδου. Δεν θα επιστρέψουμε σε σκηνές 2015, ούτε σε πύλες εισόδου, ούτε σε σιδηροδρομικές γραμμές ούτε στους αστικούς ιστούς… Η Ελλάδα δεν θα ξαναϋπάρξει ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

epirusblog.gr
5 of 5
Στον Εβρο εκτάκτως σήμερα Χρυσοχοΐδης και Παναγιωτόπουλος -Συναγερμός λόγω Αφγανιστάν
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2254195116724934721
item