Φάνης Σπανός: "Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά" Φάνης Σπανός: "Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά" | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φάνης Σπανός: "Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά"

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τοποθέτησή του για τη φωτιά στην Εύβοια, όπου είχε κάνει λόγο για "εντολή μη κατάσβεσης".

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις αναφορές του για τις φωτιές στην Εύβοια, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου θέλησε να προχωρήσει την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μετά τις δηλώσεις τού εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου και του τομεάρχη του κόμματος Κώστα Ζαχαριάδη, που επικαλέστηκαν τα όσα είπε, κατά την τοποθέτησή του στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο κ. Σπανός αναφέρει σε δήλωσή του:

«Επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω λοιπόν αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους:

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της Πυροσβεστικής.

Άκουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.

Άλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό.

Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας».

Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση που έκανε χθες, Τρίτη, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ο Φ. Σπανός και πυροδότησε τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ακόλουθη: «Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. 

Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν

Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν Περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο

Το συγκεκριμμένο απόσπασμα από το 03.38' και μετά:


epirusblog.gr
5 of 5
Φάνης Σπανός: "Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά"
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5879842658584872752
Σχόλια
item