Δανία: Οχι πλέον μάσκες -«Έχουμε τώρα έναν καλό έλεγχο της μόλυνσης σε όλη την κοινωνία»

Όχι πλέον μάσκες στη Δανία. Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε σήμερα την άρση της υποχρέωσης να χρησιμοποιείται μάσκα στα δημόσια μέσα μεταφοράς, το μοναδικό μέρος όπου απαιτείτο ακόμη, ως συνέπεια των χαλαρώσεων των κανόνων κοινωνικής απόστασης.

«Είμαστε τώρα σε μία κατάσταση (...) όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, και επιστρέφουμε σε μια πιο κανονική καθημερινότητα. 

Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να πούμε αντίο στις μάσκες στα λεωφορεία, στα τρένα και στο μετρό», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μπένι Ένγκελμπρεχτ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Η υποχρέωση, που τέθηκε σε ισχύ στις 22 Αυγούστου 2020, θα καταργηθεί από αύριο Σάββατο, 14 Αυγούστου. Αρχικά, το μέτρο προβλεπόταν να αρθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές της σκανδιναβικής χώρας των 5,8 εκατ. κατοίκων, που καταγράφει περίπου χίλιες νέες μολύνσεις την ημέρα, χαλάρωσαν τις συστάσεις κοινωνικής απόστασης, λόγω της σημαντικής εμβολιαστικής κάλυψης (άνω του 60% του πληθυσμού).

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα;

«Έχουμε τώρα έναν καλό έλεγχο της μόλυνσης σε όλη την κοινωνία, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν αποδεχθεί την προσφορά εμβολιασμού. 

Κατά συνέπεια, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις προληπτικές συστάσεις με τρόπο ώστε οι πολίτες να μπορούν να διατηρήσουν μια κανονική καθημερινότητα, τηρώντας παράλληλα την αρχή της πρόληψης», εξήγησε σε μια ανακοίνωση η αναπληρώτρια διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, Χελένε Μπλίστεντ Προμπστ.

Η χρήση της μάσκας παραμένει ωστόσο, σε ισχύ στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια της χώρας, όπου εφαρμόζονται οι διεθνείς κανόνες αεροπορικών μεταφορών.

epirusblog.gr
5 of 5
Δανία: Οχι πλέον μάσκες -«Έχουμε τώρα έναν καλό έλεγχο της μόλυνσης σε όλη την κοινωνία»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6899162756911520314
item