Τα Πιο Διάσημα Άλογα Στην Ιστορία!

Όλοι αγαπάμε τα άλογα. Τα ευγενικά αυτά πλάσματα που για χιλιάδες χρόνια είναι αχώριστα με τις ανθρώπινες ζωές. Σήμερα θα μάθουμε για τα πιο διάσημα και τις ιστορίες τους.

Οκ, ξεκάθαρα το πιο διάσημο άλογο έβερ είναι ο δικός μας Βουκεφάλας! Το πιο τιμημένο μετά θάνατον άλογο στην παγκόσμια ιστορία κηδεύτηκε με μια τεράστια και πολυέξοδη κηδεία, ενώ λίγο αργότερα γύρω από τον τάφο του χτίστηκε μια ολόκληρη πόλη που έφερε το όνομα του, η Βουκεφάλεια, ανατολικά του Ινδού ποταμού.


Ο Ιούλιος Καίσαρας πάλι ίππευε στις εκστρατείες του ένα άλογο το οποίο ο θρύλος ήθελε να μην έχει οπλές αλλά δάχτυλα. Κανείς δεν πίστεψε στο X-men άλογο αλλά σήμερα οι βιολόγοι γνωρίζουν ότι ο ίππος υπήρξε και είχε μια γενετική ανωμαλία που εμφανίζεται στα άλογα αλλά πολύ σπάνια.


Ο Ινκιτάτους ήταν το πελώριο λευκό άτι του Καλιγούλα. Σε αντίθεση με το αφεντικό του, οι Ρωμαίοι και συγκεκριμένα ο όχλος του ιπποδρόμου αγαπούσαν και σέβονταν τόσο τον πρωταθλητή Ινκιτάτους που όταν περνούσαν μπροστά από το στάβλο του αλόγου, σώπαιναν για να τον αφήσουν να ησυχάσει ή να κοιμηθεί, ώστε να έχει δύναμη να τρέξει. 


Φανταστείτε ολόκληρο τον ρωμαϊκό ιππόδρομο σιωπηλό από δέος για χάρη ενός αλόγου. Πραγματικά τρελό… Όχι τόσο τρελό όσο ο Καλιγούλας βέβαια.


Πιο πρόσφατα ένα άλογο που έγραψε ιστορία στην αριστοκρατική Αγγλία ήταν ο Γκοντόλφιν. Το συγκεκριμένο άτι βέβαια έγραψε ιστορία ως επιβήτορας.


Τόσο καρπερός και με δυνατό γονίδιο ήταν ο Γκοντόλφιν που όλα τα παιδιά του και τα εγγόνια του έβγαιναν συνέχεια πρωταθλητές στον ιππόδρομο για δεκαετίες κάνοντας πλούσιους τους ιδιοκτήτες τους. 


Το αστείο είναι ότι ο Γκοντόλφιν καμία σχέση δεν είχε με ιππόδρομο, συγκεκριμένα τον βρήκαν τυχαία να σέρνει ένα βυτιοφόρο, αλλά άλλαξε πάντα την ιστορία των ιπποδρομιών. Τόσο θεούλης!

epirusblog.gr
5 of 5
Τα Πιο Διάσημα Άλογα Στην Ιστορία!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8272511222516760145
item