Άρτα: Το μέγεθος της καταστροφής σε...πέντε φωτογραφίες Άρτα: Το μέγεθος της καταστροφής σε...πέντε φωτογραφίες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Το μέγεθος της καταστροφής σε...πέντε φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες το πρωί από ψηλά, με το drone του Δήμου Αρταίων, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που άφησε προχθές η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Δ.Ε. Αμβρακικού (περιοχή Καλογερικό - Απόμερο - Μύτικας)...
Ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών παραμένει και για το λόγο αυτό ο μηχανισμός του Δήμου Αρταίων βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής, για να συνδράμει, όπως έκανε και προχθές, από την πρώτη στιγμή, στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση νέας πιθανής πυρκαγιάς, την οποία και απευχόμαστε.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, απαγορεύεται με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση εντός οικιστικών ιστών, εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, ενώ συνεχείς περιπολίες εκτελούνται σε περιοχές με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας.
 
​Τέλος, για να μην ζήσουμε στιγμές όπως οι προχθεσινές υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι απαγορεύεται κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία), ενώ δεν επιτρέπεται η αυθαίρετη εγκατάλειψή των κλαδεμάτων και των υπολειμμάτων καθαρισμού κήπων (υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιά κ.λ.π.), σε πεζοδρομία, δρόμους, κοινόχρηστος χώρους, πάρκα, κλπ.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Το μέγεθος της καταστροφής σε...πέντε φωτογραφίες
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6786259411449300502
Σχόλια
item