Γιάννενα: Στόλο ηλεκτρικών οχημάτων αποκτούν οι δήμοι Μετσόβου και Ζηρού

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης περνούν οι δήμοι Μετσόβου και Ζηρού, καθώς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» οι προτάσεις που είχαν υποβάλει για υποδομές ηλεκτροκίνησης, ηλεκτρικά οχήματα και σταθμούς φόρτισης.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο δήμος Μετσόβου θα χρηματοδοτηθεί με 1 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την προμήθεια δέκα συνολικά οχημάτων και επτά φορτιστών, εκ των οποίων οι τρεις ταχυφορτιστές.

Ειδικότερα, θα προμηθευτεί δύο οχήματα τύπου SUV, δύο οχήματα τύπου VAΝ κλειστού τύπου, ένα όχημα τύπου pick up με υδροφόρα, ένα αστικό λεωφορείο, ένα μικρό αστικό λεωφορείο, δύο οχήματα πολλαπλών χρήσεων και ένα φορτηγό με ανατροπή. 

Μέρος του ποσού θα διατεθεί και για τις αναγκαίες εργασίες για τη διασύνδεση των φορτιστών με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Στις 498.920,71 ευρώ (με Φ.Π.Α.) ανέρχεται το ποσό που θα διατεθεί στον δήμο Ζηρού, ο οποίος θα προμηθευτεί έξι οχήματα και ισάριθμους ταχυφορτιστές, εκ των οποίων οι δύο ταχυφορτιστές. 

Ειδικότερα, προβλέπεται η προμήθεια δύο οχημάτων τύπου SUV, δύο οχημάτων τύπου Ι.Χ. μικρά, ενός οχήματος τύπου VAN μεταφοράς προσωπικού και ενός φορτηγού με κλαδοτεμαχιστή / θρυμματιστή.

Και στην περίπτωση του δήμου Ζηρού θα χρηματοδοτηθούν οι εργασίες διασύνδεσης των φορτιστών με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στόλο ηλεκτρικών οχημάτων αποκτούν οι δήμοι Μετσόβου και Ζηρού
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7646998947909143144
item