Πρέβεζα: Με συγκίνηση και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου για τη μάχη της Μπογόρτσας

Με συγκίνηση και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Αυγούστου στην Κοινότητα του Άσσου, η τελετή των αποκαλυπτηρίων Μνημείου για την ιστορική μάχη της Μπογόρτσας, ενώ η βεβήλωση του με μαύρη μπογιά λίγες ώρες πριν την τελετή, δεν στάθηκε ικανή να ανατρέψει το πρόγραμμα της εκδήλωσης. 

Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής στον χαιρετισμό του, καταδίκασε απερίφραστα την πράξη αυτή την οποία και χαρακτήρισε ως πράξη ασέβειας και ιστορικής άγνοιας, δηλώνοντας ότι ο Δήμος θα συμβάλει στην πλήρη αποκατάστασή του, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι και θα παραμείνει ένας Δήμος που σέβεται την ελευθερία και την ιστορία.

Αναφερόμενος στη μάχη της Μπογόρτσας(με την συμμετοχή Σουλιωτών και Λακκιωτών στις 18-19 Απριλίου 1821) ο κ.Καλαντζής τόνισε ότι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας αποτελεί ιερό χρέος και ως τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και ως κοινωνία, έχουμε ιστορική αλλά και ηθική υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία όχι μόνο ως τιμή, αλλά και ως μνήμη και να εκφράζουμε μαζί την ευγνωμοσύνη μας για την υπέρτατη θυσία τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Χαιρετισμό μεταξύ άλλων απεύθυναν οι βουλευτές Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας ο πρόεδρος της Τ.Κ Άσσου Κώστας Κατσάνος και λοιποί ενώ στο ιστορικό της μάχης αναφέρθηκε συνταξιούχος εκπαιδευτικός-συγγραφέας Παύλος Χρήστου. 

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε με έργα ζωγραφικής και παραδοσιακά τραγούδια.

Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση ή συνέβαλαν στην ανέγερση του Μνημείου που αποτυπώνει ένα ιστορικό γεγονός με ιδιαίτερη σημασία.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με συγκίνηση και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου για τη μάχη της Μπογόρτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8543175707944793976
item