Γιάννενα: Ξεκίνησαν και στα Γιάννενα οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί Γιάννενα: Ξεκίνησαν και στα Γιάννενα οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ξεκίνησαν και στα Γιάννενα οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Ήδη έχουν κατατεθεί 50 αιτήσεις

Ξεκίνησαν και στα Ιωάννινα οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί πολιτών, που για λόγους υγείας και αδυναμίας μετακίνησής τους από την κατοικία τους, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού.

Μία διαδικασία που προστίθεται στην ήδη επιτυχημένη πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ για «καταδρομικούς» εμβολιασμούς και η οποία τυγχάνει ήδη ανταπόκρισης και συμμετοχής από πολίτες στην περιοχή, όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Νικόπουλος.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, μπορεί να την υλοποιήσει οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί για τον εαυτό του ή ο γιατρός του, όπως όμως μπορεί να απευθύνεται και οπουδήποτε αλλού για βοήθεια στην υποβολή των στοιχείων στην πλατφόρμα για το ραντεβού του εμβολιασμού.

Η διαδικασία άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Νικόπουλος είναι παρόμοια με αυτήν των ραντεβού για εμβολιασμό, πρόσθεσε όμως, πως απαραίτητο είναι, προκειμένου να επιλέγεται η μονάδα υγείας που θα κάνει τον εμβολιασμό, να υπάρχει σαφής δήλωση της διεύθυνσης κατοικίας του ατόμου που θέλει να εμβολιαστεί.

«Είναι αυτονόητο, ότι αν κάποιος θέλει να εμβολιαστεί στα Πράμαντα, δεν θα μεταβεί η μονάδα από τα Ιωάννινα για έναν εμβολιασμό, αλλά θα τον κάνει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας της περιοχής, ώστε να αποφεύγονται οι πολύωρες μετακινήσεις και να εξυπηρετούνται καλύτερα και γρηγορότερα όσοι θέλουν να εμβολιαστούν. 

Ήδη ο αριθμός των αιτήσεων είναι περίπου 50 άτομα για εμβολιασμό και έχουν γίνει οι εμβολιασμοί στους μισούς. 

Ο εμβολιασμός γίνεται μόνο με το μονοδοσικό της Johnson», ανέφερε ο κ. Νικόπουλος, που εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που καταγράφουν περιπτώσεις σε τοπικές κοινότητες, ατόμων, που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν το έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξεκίνησαν και στα Γιάννενα οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2129232830100194961
Σχόλια
item