Μηταράκης: Πρόσληψη συνοριοφυλάκων και λιμενικών - Επέκταση του φράχτη του Έβρου

Την πρόσληψη συνοριοφυλάκων και λιμενικών, τους επόμενους μήνες, για να προστατεύσουν τα σύνορα προανήγγειλε  ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει πύλη εισοδου.

«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός για την έντονη κινητικότητα που προκάλεσε το πολιτικό χάος στο Αφγανιστάν. 

«Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας, δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών. Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο» τόνισε, ακόμη, ο υπουργός.  

Ο Νότης Μηταράκης διαβεβαίωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας, νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό με συνεργασία με ΕΕ και Τουρκία με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά του προβλήματος». 

«Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν», επεσήμανε ακόμη. 

Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για περαιτέρω επέκταση του φράχτη του Έβρου και νέα σκάφη του λιμενικού. Παράλληλα, στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο ήδη από το 2021 θα λειτουργήσουν νέες σύγχρονες δομές και θα καταργηθούν οι παλιές ώστε με τις όποιες μικρές ροές μεταναστών μην επηρεαστεί το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά μας.

epirusblog.gr
5 of 5
Μηταράκης: Πρόσληψη συνοριοφυλάκων και λιμενικών - Επέκταση του φράχτη του Έβρου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1051824984320018333
item