Φωτιές: Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου Φωτιές: Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φωτιές: Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Σαφείς πρωτοβουλίες και δράσεις για την «επόμενη μέρα» της πύρινης λαίλαπας θα επιχειρήσει να περιγράψει με ενάργεια ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, όπου θα απαντήσει σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα της συγκυρίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ίδιος έχει τα ηνία της ευθύνης για τις κεντρικές κυβερνητικές αποφάσεις και επιλογές θα επισημάνει, για άλλη μια φορά μέσα στα τελευταία 24ωρα, ότι ο απολογισμός και ο εντοπισμός -όσον αφορά την επιχείρηση αναχαίτισης της πύρινης λαίλαπας- των όποιων αδυναμιών θα γίνει μετά το τέλος της μάχης κι ότι στην παρούσα φάση αυτό που χρειάζεται και γίνεται είναι η δρομολόγηση λύσεων.

Το πρώτο βήμα αφορά στην άμεση αποζημίωση των πληγέντων και στην αποκατάσταση των ζημιών. Οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν ήδη προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις, με στόχο οι πρώτες αποζημιώσεις να δοθεί σε διάστημα δέκα ημερών

«Το κλειδί είναι οι γρήγορες διαδικασίες- «με ένα κλικ», τονίζει κυβερνητικό στέλεχος υπενθυμίζοντας ότι με μία και μόνη αίτηση θα μπορεί ο κάθε δικαιούχος να λάβει την πρώτη αποζημίωση.

Για τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στην αποκατάσταση των ζημιών και την δημιουργία υποδομών (όπως αντιπλημμυρικών έργων) με την αξιοποίηση κονδυλίων τόσο από τον συμπληρωματικό συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών, άμεσα, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στο να διεκδικήσει, αν χρειαστεί, και πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους- κάτι που θα υπογραμμίσει και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλώντας και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην αναχαίτιση των προβλημάτων που προκαλεί το «καθεστώς» της κλιματικής κρίσης. 

Με την πρόσφατη δήλωσή του άλλωστε δεν απέφυγε να χαρακτηρίσει καλοδεχούμενες τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να τονίσει ότι οι εκπρόσωποί της είναι ευπρόσδεκτοι σε όλες τις πρωτοβουλίες. 

Η φράση που αποτελεί πυξίδα για τον κ. Μητσοτάκη είναι- σύμφωνα με συνεργάτες του- ότι, αν το καθήκον του σήμερα ανήκει στην εκλεγμένη κυβέρνηση, η ευθύνη του αύριο ανήκει σε όλους.

Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που αναδεικνύονται από την συγκυρία και να δώσει το «στίγμα» των πρωτοβουλιών που έχει ήδη σχεδιάσει και αφορούν όλους τους τομείς. 

Θα μιλήσει για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και θα στηρίξει όλους όσοι από την κυβέρνηση βρίσκονταν και βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή», υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι όλα και όλοι κρίνονται.

epirusblog.gr
5 of 5
Φωτιές: Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2319716809953395672
Σχόλια
item