Πώς να υπενθυμίσετε στον εαυτό σου ότι αξίζετε; Πώς να υπενθυμίσετε στον εαυτό σου ότι αξίζετε; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πώς να υπενθυμίσετε στον εαυτό σου ότι αξίζετε;

Η αυτοεκτίμηση αποτελεί τη συνολική εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και την ευεξία μας και μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία μας σε όλες τις πτυχές της ζωής μας από την εργασία μέχρι τις σχέσεις μας.

Η αυτοεκτίμηση επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε. Επηρεάζει τις σχέσεις μας με τους άλλους και τη σχέση μας με τον εαυτό μας.

Νιώθουμε αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή μας, την εξυπνάδα μας, την προσωπικότητά μας και τις ικανότητες μας και δεν ανησυχούμε για το πώς σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για εμάς. Δείχνει το βαθμό εκτίμησης που έχουμε για τον εαυτό μας και πόση εκτίμηση πιστεύουμε ότι αξίζουμε από τους άλλους.

Τι να κάνουμε λοιπόν για να ανακτήσουμε την χαμένη μας αυτοεκτίμηση:

Άφησε πίσω σου τις τοξικές σχέσεις

Συχνά χάνουμε αρκετή ενέργεια σε σχέσεις που δεν θα έπρεπε, καταβάλλοντας προσπάθεια για να λάβουμε αναγνώριση. Η αλήθεια είναι ότι αν νιώθεις πώς μία σχέση σου φέρνει περισσότερα προβλήματα παρά ηρεμία και ισορροπία, άκου τον εαυτό σου και άφησέ τη πίσω σου.

Επανασυνδέσου με ανθρώπους που σε εκτιμούν

Όταν μπλέκουμε σε τοξικές σχέσεις, συχνά παραμελούμε τους αληθινούς φίλους και την οικογένειά μας. Αφιέρωσε χρόνο στους ανθρώπους που σε εκτιμούν, μιας και είναι σημαντικό για την υγεία και την ευτυχία σου.

Βοήθησε τους γύρω σου

Αν νιώθεις ανικανοποίητη από τις εργασιακές ή προσωπικές σου σχέσεις, προσπάθησε να βοηθήσεις κάποιον άλλον. Είτε αποφασίσεις να βοηθήσεις μία φίλη ή έναν συνάδελφο είτε να προσφέρεις πιο “επίσημα” τη βοήθειά σου με εθελοντική εργασία, θα δώσεις νόημα στην καθημερινότητά σου. Προσφέροντας τη βοήθειά σου, θα αρχίσεις να αλλάζεις τρόπο σκέψης και να καταλαβαίνεις ότι αξίζεις παραπάνω από όσο νομίζεις.

Βγάλε τον εαυτό σου ραντεβού

Όπως κάθε σχέση έτσι και αυτή που έχουμε με τον εαυτό μας θέλει φροντίδα. Πέρνα ποιοτικό χρόνο με σένα, με σκοπό να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Δοκίμασε ένα μάθημα μαγειρικής, πήγαινε σε ένα μουσείο ή δες την ταινία που θέλεις στο σινεμά. Είναι σημαντικό να καλλιεργήσεις μία καλή σχέση με τον εαυτό σου αφού έτσι χτίζεις την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου.

Βρες ένα νέο χόμπι ή ξανάρχισε ένα παλιό

Θυμάσαι πόσο πολύ απολάμβανες την κηπουρική; Το τραγούδι; Το πλέξιμο; Αν τώρα τελευταία νιώθεις ότι έχεις χάσει την έμπνευσή σου, δοκίμασε να ξεκινήσεις και πάλι ένα παλιό χόμπι ή να βρεις ένα νέο.

Πλησίασε στη φύση

Η φύση σε βοηθά πάντα να επαναπροσδιορίζεις τις σκέψεις σου. Μία βουτιά στη θάλασσα, ένας περίπατος στο πάρκο ή ακόμα και μία βόλτα για να δεις το ηλιοβασίλεμα αρκούν για να σε βοηθήσουν να ζήσεις το παρόν και να σταματήσεις να μεγενθύνεις τα προβλήματα.

Κάνε την έκπληξη στον εαυτό σου

Είμαστε πολύ πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε. Αν, λοιπόν, θεωρείς ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις στη γυμναστική είναι γιατί δεν έχεις προκαλέσει τον εαυτό σου. Ξεκίνα βάζοντας μικρούς στόχους, πιέζοντας λίγο παραπάνω τα όριά σου και ξεπερνώντας τα εμπόδια που εσύ είχες βάλει. Θα εκπλαγείς με τη δύναμη που κρύβεις.

Αγάπησε αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη

Μάθε να αγαπάς αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη, ξεκινώντας σιγά σιγά: Εστίασε σε αυτό που σου αρέσει περισσότερο πάνω σου και στη συνέχεια βρες κι άλλα “δυνατά” σημεία. Όσο εξασκείσαι τόσο θα νιώθεις πιο ωραία με τον εαυτό σου.

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να υπενθυμίσετε στον εαυτό σου ότι αξίζετε;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6639303587364820112
Σχόλια
item