Ποιοι ζηλεύουν περισσότερο: Οι άνδρες ή οι γυναίκες

Ποιο φύλο τελικά από τα δύο ζηλεύει περισσότερο; Μία έρευνα από το πανεπιστήμιο Τσάπμαν στο Όραντζ της Καλιφόρνια θα μας δώσει τη λύση και θα μας πει για τις αντιδράσεις των γυναικών και των ανδρών στο τομέα της ζήλειας και της απιστίας.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior βασίστηκε στις απαντήσεις 63.894 ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 65 ετών. 

Εκτός από βασικές πληροφορίες, όπως το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και οι σεξουαλικές προτιμήσεις, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν (είτε με βάση πραγματικές εμπειρίες τους είτε υποθετικά) εάν θα πληγώνονταν περισσότερο από μια σαρκική ή από μια ρομαντική παράνομη σχέση του συντρόφου τους.

Αποτελέσματα:

– Ποσοστό 54% των ανδρών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια σαρκική/σεξουαλική σχέση

– Ποσοστό 35% των γυναικών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια σαρκική/σεξουαλική σχέση

– Ποσοστό 45% των ανδρών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια συναισθηματική/ρομαντική σχέση

– Ποσοστό 65% των γυναικών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια συναισθηματική/ρομαντική σχέση

Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι οι άντρες διεκδικούν περισσότερο σαρκικά τη σύντροφό τους, ενώ οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στη «συναισθηματική» απάτη.

Οι αντιδράσεις αυτές των δύο φύλων είναι βαθιά ριζωμένες στα πρωτόγονα ένστικτά τους, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ο άντρας ανησυχεί για τις παράνομες σεξουαλικές επαφές της συντρόφου του, καθώς στόχος του είναι να εξασφαλίσει πως οι απόγονοί του είναι πράγματι δικοί του (γνωρίζουμε, άλλωστε, τι είναι ο ανταγωνισμός του σπέρματος), ενώ η γυναίκα θέλει έναν «συναισθηματικά μονογαμικό» σύντροφο που θα την προσέχει, θα τη φροντίζει και θα της εξασφαλίζει τα απαραίτητα.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποιοι ζηλεύουν περισσότερο: Οι άνδρες ή οι γυναίκες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4749819404489754971
item