Άρτα: Με ανοιχτές πύλες και πάλι η Κούλια Κορωνησίας Άρτα: Με ανοιχτές πύλες και πάλι η Κούλια Κορωνησίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Με ανοιχτές πύλες και πάλι η Κούλια Κορωνησίας

Το Κάστρο (Κούλια) Κορωνησίας άνοιξε από χθες και πάλι τις πύλες του. Άνοιξε τις πύλες του με την βιβλιοθήκη του. Άνοιξε τις πύλες του λόγω της Παλιγγενεσίας για να προσδώσει στον κόσμο την σημασία της Μάχης της Κορωνησίας και του Αμβρακικού το 1829.

Όμως άνοιξε και για έναν άλλον λόγο: Να αναλύσει τα περί της πανδημίας γενόμενα με τις μεταλλάξεις της, καθώς η πανδημία αυτή είναι μεν ανθρώπινο φαινόμενο, όμως χρήζει κάποιας συζήτησης, πέρα από τους γιατρούς των σχετικών ειδικοτήτων, αλλά και την πρακτική αντιμετώπισή της, πάντα βέβαια με τις εξειδικεύσεις των ειδικών γιατρών και της πολιτείας.

Εν τω μεταξύ καταρτίστηκε πρόγραμμα με θέμα προς συζήτηση (πιθανότατα μεθαύριο Παρασκευή) την μάχη της Κορωνησίας και του Αμβρακικού το 1829 και η σημασία της.

Παράλληλα θα αναπτυχθεί το θέμα «Ελεύθερη Ελλάδα και Οθωμανικό δίκαιο», ενώ θα γίνει ανάλυση της Επαναστάσεως του 1821 με βάση την Θεωρία της Σχετικότητας με μαθηματικοοικονομικά δεδομένα.

Για το αμέσως προσεχές διάστημα προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις: Η γέννηση της πανδημίας covid-19. Τα πιθανά αποτελέσματα της πανδημίας covid-19 και οι μεταλλάξεις στην ανθρωπότητα. 

Ελεύθερη συζήτηση για την σημασία των βιβλιοθηκών και ειδικότερα των βιβλιοθηκών της περιοχής του Αμβρακικού και της ενδοχώρας του και ό,τι άλλο -όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση- προκύψει κατά την εισήγηση και συζήτηση των παραπάνω θεμάτων.

«Η παρουσία του Δήμου δια του δημάρχου, ή άλλου εκπροσώπου θα είναι τιμή για το Κάστρο και την βιβλιοθήκη», προστίθεται από τον πρόεδρο της Κορωνησίας, Απόστολο Πατέντα και τον πρώην Κωνσταντίνο Δημ. Ρώσσο.

Πρόγραμμα λειτουργίας βιβλιοθήκης

Η αναγνωστική και δανειστική βιβλιοθήκη θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 6 το απόγευμα μέχρι την δύση του ηλίου.

Επίσης, τα Σαββατοκύριακα κατά περίπτωση επισκέψεων διαφόρων γκρουπ και ανεξαρτήτου ώρας.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Με ανοιχτές πύλες και πάλι η Κούλια Κορωνησίας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3463629983788267491
Σχόλια
item