Αφγανιστάν: Απέτυχε η Ολλανδική επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων

Δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες της Ολλανδίας να συνεισφέρει στην απομάκρυνση ανθρώπων από το Αφγανιστάν, εξαιτίας της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Οι ολλανδικές προσπάθειες για την απομάκρυνση πολιτών από το Αφγανιστάν την Τρίτη (17/08) αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς, καθώς το χάος που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, κατέστησε αδύνατο να φτάσουν στο αεροπλάνο οι άνθρωποι που έπρεπε να επιβιβαστούν σ' αυτό, δήλωσε η ολλανδή υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκριντ Κάαγκ.

Η Ολλανδία επιδιώκει να βγάλει από το Αφγανιστάν μέχρι 1.000 ντόπιους εργαζόμενους στην πρεσβεία της, μεταφραστές και τις οικογένειές τους. 

Ωστόσο, το στρατιωτικό αεροπλάνο, που έστειλαν οι Ολλανδοί μαζί με άλλες βορειοευρωπαϊκές χώρες, αναχώρησε το βράδυ της Τρίτης (17/08) από την Καμπούλ, χωρίς επιβάτες με προορισμό την Ολλανδία, δήλωσε η υπουργός.

"Είναι φρικτό. Πολλοί ήταν εκεί στις πύλες του αεροδρομίου με τις οικογένειές τους", πρόσθεσε η Κάαγκ.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, που φρουρούν το αεροδρόμιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν επέτρεψαν να περάσουν τις πύλες του Αφγανοί, ακόμη κι αν είχαν τα σωστά διαπιστευτήρια, και το αεροπλάνο παρέμεινε προσγειωμένο στην Καμπουλ μόνο για περίπου μισή ώρα, εξήγησε η Κάαγκ.

"Ελπίζω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί την Τετάρτη (18/08). Προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση και να εξασφαλίσουμε ότι θα απομακρύνουμε από εκεί αυτούς που θέλουμε", συμπλήρωσε η υπουργός.

Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βρετανίας: Το Ηνωμένο Βασίλειο απομακρύνει καθημερινά 1.000 ανθρώπους από το Αφγανιστάν

Η Βρετανία έχει καταφέρει να απομακρύνει περίπου 1.000 ανθρώπους την ημέρα από το Αφγανιστάν, μετά την ανάληψη του ελέγχου της χώρας από τους Ταλιμπάν, όπως δήλωσε την Τετάρτη (18/08), η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ.

Η πρώτη πτήση που μετέφερε από το Αφγανιστάν, προσωπικό της Βρετανικής Πρεσβείας και Βρετανούς υπηκόους, στην Αγγλία.
Η πρώτη πτήση που μετέφερε από το Αφγανιστάν, προσωπικό της Βρετανικής Πρεσβείας και Βρετανούς υπηκόους, στην Αγγλία.  AP/SHARRON FLYOD
"Απομακρύνουμε από τη χώρα περίπου 1.000 ανθρώπους, μέχρι στιγμής, την ημέρα", δήλωσε στο BBC TV. "Εξακολουθούμε να βγάζουμε από τη χώρα Βρετανούς και Αφγανούς υπηκόους που εργάζονται για μας", πρόσθεσε η Πατέλ.
epirusblog.gr
5 of 5
Αφγανιστάν: Απέτυχε η Ολλανδική επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6464394112766676866
item