Ανδρουλάκης: Ερώτηση στην Κομισιόν για την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Στην Κομισιόν φέρνει με γραπτή του ερώτηση την απέλαση του προέδρου της ΠΟΕ ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Τη ρωτά εάν είναι σύμφωνη και πώς θα προστατεύσει το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στην ελευθερία μετακίνησης.

Το ζήτημα της απέλασης του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος από τις τουρκικές αρχές φέρνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με γραπτή του ερώτηση ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Εν πρώτοις ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζει το χρονικό της σύλληψης, κράτησης και απέλασης εν τέλει, του Γιώργου Βαρυθυμιάδη, ειδικότερα ότι την Παρασκευή 13 Αυγούστου κατά τη διάρκεια της μετάβασής του από την Ελλάδα στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος «κρατήθηκε από τις Τουρκικές αρχές στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες αφού του πήραν αποτυπώματα, αποφάσισαν την απέλασή του από τη χώρα. 

Ο κ. Βαρυθυμιάδης βρισκόταν στην Τουρκία, καθώς θα μετέβαινε στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελάς στον Πόντο, όπου και θα παρευρισκόταν στην Θεία Λειτουργία για την γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 

Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, οι Τουρκικές αρχές δεν τον ενημέρωσαν για τους λόγους κράτησης και απέλασής του και ήταν οι συνταξιδιώτες του εκείνοι που ενημέρωσαν το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη», καταγγέλλει επίσης ο Ν. Ανδρουλάκης.

«Έχοντας υπόψη ότι η Τουρκία παραμένει ακόμα και σήμερα υποψήφια προς Ένταξη χώρα με όλα τα προνόμια που συνεπάγεται η θέση αυτή», ο ευρωβουλευτής ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  • «Είναι σύμφωνη με την στρατηγική της θετικής ατζέντας η κράτηση και απέλαση ενός Ευρωπαίου πολίτη χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο;».
  • Και, «πώς θα προστατεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στην ελευθερία μετακίνησης από ανάλογες καταχρηστικές αποφάσεις της Τουρκίας;».
epirusblog.gr
5 of 5
Ανδρουλάκης: Ερώτηση στην Κομισιόν για την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5520132876341081589
item