Όσα πρέπει να ξέρετε για το κόκκινο κρασί - Ποια είναι η σωστή αποθήκευση

Σε όλους μας έχει τύχει να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά να μην το καταναλώσουμε όλο, με αποτέλεσμα να αναρωτιόμαστε αν μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο. 

​Ναι, η ψύξη ενός ανοιχτού μπουκαλιού κόκκινου κρασιού θα σε βοηθήσει να το διατηρήσεις πιο φρέσκο ​​από το να το αποθηκεύσεις σε κανονική θερμοκρασία δωματίου. Βγάλε το κόκκινο κρασί από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν το σερβίρεις για να επανέλθει στη θερμοκρασία δωματίου.

Πόσο διαρκεί το ανοιχτό κόκκινο κρασί στο ψυγείο; Ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί συνήθως διατηρείται για περίπου 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο (βεβαιώσου ότι το έχεις κλείσει με τον φελλό πρώτα).

Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος φελλός ή πώμα για το ανοιγμένο μπουκάλι του κόκκινου κρασιού, κάλυψε το άνοιγμα με πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθέτησε μια λαστιχένια ταινία γύρω από το λαιμό της φιάλης για να σφραγίσει καλά το πλαστικό.

Σε γενικές γραμμές, τα ανοιγμένα μπουκάλια με κόκκινα κρασιά, όπως το cabernet sauvignon, το merlot και το syrah, θα διατηρήσουν τη γεύση τους περισσότερο σε σχέση με τις πιο ελαφριές ποικιλίες όπως το pinot noir.

Μπορείς να καταψύξεις το κόκκινο κρασί; Ναι, το εναπομείναν κόκκινο κρασί μπορεί να καταψυχθεί και να χρησιμοποιηθεί αργότερα για μαγείρεμα - κατάψυξε το κόκκινο κρασί σε αεροστεγή δοχεία ή σε παγοθήκες. Μόλις παγώσει το κόκκινο κρασί, βάλε τους κύβους σε μια σακούλα κατάψυξης.

Πόσο διαρκεί το κόκκινο κρασί στον καταψύκτη; Το σωστό αποθηκευμένο, κόκκινο κρασί θα διατηρήσει την καλύτερη ποιότητα του για περίπου 6 μήνες, αλλά θα παραμείνει ασφαλές και πέρα ​​από αυτό το χρονικό διάστημα. Το κόκκινο κρασί που διατηρείται συνεχώς κατεψυγμένο στους 0 ° F θα παραμείνει ασφαλές επ' αόριστον.

Πώς να διαπιστώσεις αν ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί δεν πρέπει να καταναλωθεί; Ο καλύτερος τρόπος είναι να το μυρίσεις και να το κοιτάξεις: το κόκκινο κρασί που έχει χαλάσει αναπτύσσει συχνά μια μυρωδιά και μια καφετί εμφάνιση.

epirusblog.gr
5 of 5
Όσα πρέπει να ξέρετε για το κόκκινο κρασί - Ποια είναι η σωστή αποθήκευση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4784835492131605042
item