Φωτιά στα Βίλια: Πολύ καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα -Πυροσβέστες έχουν οριοθετήσει την περίμετρο Φωτιά στα Βίλια: Πολύ καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα -Πυροσβέστες έχουν οριοθετήσει την περίμετρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φωτιά στα Βίλια: Πολύ καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα -Πυροσβέστες έχουν οριοθετήσει την περίμετρο

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στην πυρκαγιά της Δυτικής Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, καθώς δεν υπάρχουν πλέον ιδιαίτερα προβλήματα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε όλη την περίμετρο.

Παράλληλα, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα για διαβροχή. Το νότιο τμήμα έχει ελεγχθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του, ενώ γίνονται και ενέργειες σε όλα τα σημεία όπου εκδηλώνονται καπνοί, όπως στην Αγία Τρίαδα, το Καντήλι και την Καστανάβα.

Η διαδικασία αυτή θα συνεχίζεται όλη τη μέρα στην περίμετρο και στο εσωτερικό της πυρκαγιάς για την αποφυγή αναζωπυρώσεων.

Drones και περιπολίες

Στο πλαίσιο της επιτήρησης και φύλαξης της πυρκαγιάς έχουν ενεργοποιηθεί και τα drone της Πυροσβεστικής που πετούν συνεχώς και δίνουν εικόνα από κάθε σημείο. 

Συνολικά, επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.


epirusblog.gr
5 of 5
Φωτιά στα Βίλια: Πολύ καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα -Πυροσβέστες έχουν οριοθετήσει την περίμετρο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6421739764266325503
Σχόλια
item