Ιταλία: Κύμα καύσωνα σαρώνει τη χώρα -Φόβοι για νέες πυρκαγιές Ιταλία: Κύμα καύσωνα σαρώνει τη χώρα -Φόβοι για νέες πυρκαγιές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιταλία: Κύμα καύσωνα σαρώνει τη χώρα -Φόβοι για νέες πυρκαγιές

Κύμα καύσωνα πλήττει από την Κυριακή την κεντρική και νότια Ιταλία. Ιδίως, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, οι θερμοκρασίες στην ενδοχώρα της Σικελίας και της Σαρδηνίας, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς.

Σε έκκλησή του, ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, υπογραμμίζει: «Ζήσαμε δραματικές ημέρες, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 

Οι θερμοκρασίες των ερχόμενων ημερών, επιβάλλουν ύψιστη επιφυλακή. Πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά που μπορεί να ευνοήσει το ξέσπασμα πυρκαγιάς και να ειδοποιούμε αμέσως τις αρχές, για οποιαδήποτε, έστω και μικρών διαστάσεων εστία».

Πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ συνεχίζουν και χθες τις ρίψεις νερού στην περιφέρεια της Καλαβρίας όπου έχασαν την ζωή τους δυο άνθρωποι και σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, κυρίως στην περιοχή των ελληνόφωνων χωριών γύρω από την περιοχή της Μπόβα. 

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία δεσμεύθηκε πως «σε όλες οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις φωτιές, θα δοθεί η αναγκαία, έμπρακτη στήριξη».


epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: Κύμα καύσωνα σαρώνει τη χώρα -Φόβοι για νέες πυρκαγιές
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5849315806797255653
Σχόλια
item