Φωτιές στην Εύβοια - Χρηστίδης: «Η υπερπροσπάθεια πυροσβεστών, αστυνομικών, εθελοντών και πολιτών δεν θα κρύψει τις ευθύνες της ΝΔ»

Το ερώτημα «πόσα πτητικά μέσα είχαμε στην Β. Εύβοια», επανέφερε μέσω συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, ενώ συμπέρανε: «Η υπερπροσπάθεια πυροσβεστών, αστυνομικών, εθελοντών και πολιτών δεν θα κρύψει τις ευθύνες της ΝΔ». 

Σε άλλο δε, σημείο της συνέντευξης, κατήγγειλε ότι στα Γεράνεια Όρη, δυόμιση μήνες μετά την εκδηλωθείσα εκεί πυρκαγιά, δεν έχουν ξεκινήσει αντιπλημμυρικά έργα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, «είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές. 

Από κει και πέρα πρέπει να σταθούμε στο πώς οι άνθρωποι θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους από δω και μπρος. Μόλις 1,5 μήνα πριν, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στις δημόσιες τοποθετήσεις του, ότι είναι απολύτως έτοιμο το κράτος να αντιμετωπίσει αυτό το οποίο έρχεται. Διαψεύστηκε με τραγικό τρόπο. 

Δυστυχώς, και στην Βαρυμπόμπη, και στην Βόρεια Εύβοια και στην Αχαΐα και Ηλεία τις οποίες επισκεφτήκαμε, δεν είδαμε αυτή την προετοιμασία», δήλωσε ο Π. Χρηστίδης, που ζήτησε συγχρόνως απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων:

«Παραμένουν τα ερωτήματα για το πόσα πτητικά μέσα είχαμε στην Β. Εύβοια, γιατί με βάση όσα λένε οι κάτοικοι δεν υπήρχαν αεροπλάνα και ελικόπτερα να τους βοηθήσουν. 

Ταυτόχρονα, πρέπει να μας απαντήσει η κυβέρνηση για το αν και πόσο δημιούργησε ειδικές ζώνες πυροπροστασίας όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η δική μας εικόνα από την αυτοδιοίκηση, από τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν την φωτιά, είναι πως κάτι τέτοιο δεν υπήρχε». '

Αρα, συμπέρανε, «παρά την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές οι ίδιοι οι πολίτες σε κάθε γωνία της πατρίδας μας, το κράτος και η κυβέρνηση της ΝΔ, προφανώς πρέπει να μας πουν όταν έρθει η ώρα, τι δεν πήγε καλά, με καθαρά λόγια, και φυσικά να δούμε και ποιος και πώς αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή».

Από εδώ και πέρα, «αυτό που πρέπει να δούμε αυτή τη στιγμή, είναι πώς ένα κράτος μπορεί να σταθεί δίπλα στους πολίτες και να τους βοηθήσει να αποκαταστήσουν και την περιουσία τους και το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν. 

Η αναδάσωση είναι η αυτονόητη, ελάχιστη υποχρέωση του κράτους», ανέφερε. Παραλλήλως όμως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ επέκρινε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: «Η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούμε είναι απαράδεκτη, τοξική, διχαστική και ο κόσμος που παρακολουθεί έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Όταν για παράδειγμα, ο Γ. Παπανδρέου το 2008 μιλούσε για τα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, η ΝΔ μιλούσε για πράσινα άλογα».

Κλείνοντας, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε πως «η ΝΔ έχει αποτύχει στο πεδίο. Μένει στα μεγάλα λόγια. Και για να γίνω συγκεκριμένος, πριν από δυόμιση μήνες είχαμε μια πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη που κατέκαψε όλη την περιοχή. 

Δυόμιση μήνες μετά, για την συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει γίνει τίποτα, δεν έχει μετακινηθεί ούτε κορμός, εμείς πήγαμε εκεί και είδαμε ότι δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. 

Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τα πολλά λόγια και την αυτοαποθέωση, και να προχωρήσει σε πρακτικές απαντήσεις και λύσεις».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Φωτιές στην Εύβοια - Χρηστίδης: «Η υπερπροσπάθεια πυροσβεστών, αστυνομικών, εθελοντών και πολιτών δεν θα κρύψει τις ευθύνες της ΝΔ»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5417008200442329668
item